eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

El desallotjament de Can Piella provoca nombroses protestes i un perillós tall de la AP-7

La Masia estava okupada des de fa tres anys i tenia diferents horts en marxa

Els terrenys on es troba la casa són un dels que la Generalitat va proposar per acollir Eurovegas

Els okupes han convocat una manifestació aquesta tarda als Jardinets de Gràcia

- PUBLICIDAD -
Desalojo de Can Piella. / Roger Andreu

Vista des de lluny de la finca de Can Piella. / Roger Andreu

"S'ha fet en altres ocasions i ha sortit bé", explicava un dels membres de la improvisada assemblea. A tots els assistents se'ls endevinava una llarga experiència en reunions i assemblees i la organització ha estat ràpida. Es talla l'autopista AP7. L'objectiu d'aquesta arriscada protesta és fer pagar pel desallotjament de Can Piella, una Masia okupada des de fa tres anys a Montcada i Reixac.

Els okupes ja esperaven a la policia aquest matí. L'ordre de desallotjament s'havia d'executar a partir d'avui i no s'ha fet esperar. Amb l'ajuda d'un pagès de la zona, els joves havien cavat diversos forats per impedir l'accés dels antiavalots, que han hagut de anar-los tapant un a un per permetre el pas de les furgonetes. L'operació ha començat a les cinc del matí. Mentre els agents tapaven els forats a pic i pala, els okupes es preparaven per a la resistència pacífica i anaven avisant a la seva xarxa de suport per preparar la resposta.

Dos joves s'han penjat amb tensors des de la teulada de la casa mentre altres intentaven impedir el pas dels agents des de baix. L'operació, que he acabat amb cinc detinguts, ha estat complexa però els agents han aconseguit despenjar als joves. "Doncs aquests nois tenien ja plantats tots els tomàquets, que jo hi passo cada dia i ja ho tenien tot plantat", explicava un veí de la zona que observava des de lluny com els agents entraven a la casa. El desallotjament ha durat menys del que s'esperava però ja s'havien concentrat unes 300 persones per organitzar la resposta.

Desalojo de Can Piella. / Roger Andreu

Unes 200 persones vinculades a la casa han tallat un dels principals accesos a Barcelona. / Roger Andreu

Poc abans de les dotze del migdia, i després d'una assemblea exprés, unes 200 persones han decidit tallar l'autopista AP-7. Tothom era conscient del risc de l'acció però hi ha una màxima okupa que garanteix protestes de tot tipus després d'un desallotjament. A poc a poc els joves han anat entrant pel voral i han començat a desplegar-se ocupant tots els carrils. En qüestió de 20 segons una de les principals i més ràpida via d'accés a Barcelona ha quedat tallada. "No és una crisi, és capitalisme" cridaven els okupes. Un dels primers vehicles a trepitjar el fre ha estat el d'un comercial. "Avui havia de visitar un client nou ... però bé, entenc el que fan aquests nois. El futur està molt complicat ", ha dit. Altres s'ho miraven amb cabreig mentre les patrulles dels Mossos passaven en direcció contrària sense poder fer gran cosa.

Després d'uns minuts de protesta, s'ha suspès el tall de circulació i tothom s'ha dirigit a Montcada i Reixac, on els propietaris d'aquest terreny, el Grup Alcaraz, tenen més edificis. Allà els joves han realitzat una altra acció de protesta i aquesta tarda s’ha convocat una manifestació al centre de Barcelona.

La Masia i els terrenys han quedat buits i es desconeix quin ús li donarà el propietari. L'objectiu inicial de l'empresa, que es dedica a la compra i venda de terrenys, era construir un camp de golf però també va intentar albergar Eurovegas, quan la Generalitat buscava una ubicació a Catalunya.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha