Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Intel·lectuals d'esquerres presenten el manifest “Crida 27-S” demanant un vot independentista

Roda de premsa Manifest Crida 27S / SANDRA LÁZARO

Xavier Puig i Sedano

Intel·lectuals vinculats a l'esquerra –en bona part tradicionalment federalistes– han presentat aquest dimecres al matí a l'Ateneu Barcelonès el manifest “Crida 27-S” demanant el vot per les candidatures independentistes com a eina pel canvi social. Jordi Sales, coordinador i un dels 90 firmants, s'ha mostrat convençut de la necessitat “d'un canvi a les polítiques socials a l'Estat espanyol i Catalunya” i que aquest només es veu “possible amb la via de la independència”.

A part de Sales a la presentació hi han participat l'editor Xavier Folch –antic militant del PSUC i que va donar suport a Barcelona en Comú a les anteriors eleccions municipals–, l'historiadora Anna Sallés –qui va tancar les llistes al Parlament d'ICV-EUiA el 2010– i el catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra Xavier Calsamiglia. Aquest darrer, adreçant-se als “senyors del dret a decidir”, ha manifestat que “la única manera de poder votar una tercera passa per votar ara partits independentistes”. 

Al seu torn, Sallés ha expresat el seu desacord amb l'aposta d'ICV-EUiA de pactar amb Podemos i la desició de no assistir a la manifestació de la Diada. “És un pacte entre dues debilitats” ha dit, en referència a la necessitat d'ICV-EUiA de no perdre rellevància amb les dinàmiques sobiranistes i, segons la seva opinió, la poca força que té Podemos a Catalunya. D'altra banda, Jordi Sales ha exposatt la voluntat de participar de la campanya a partir del 11S a partir de diferents actes sectorials, però ha descartat la possibilitat de donar suport explicit a Junts pel Sí o la CUP. 

Altres firmant del manifest són el president de l'ANC Jordi Sánchez, l'escriptor i candidat de la CUP Girona Narcís Comadira o l'historiador Borja de Riquer.

Etiquetas
stats