Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Medi Ambient tomba el pla urbanístic del València C. F. al paratge de Porxinos

Paratge de Porxinos, a Riba-roja.

eldiariocv / Europa Press

La Conselleria de Medi Ambient ha assenyalat aquest dijous que el projecte de la futura ciutat esportiva del València CF en la partida de Porxinos, a Riba-roja de Túria (València), “tal com està plantejat, no encaixa” en l'estratègia territorial de la Comunitat Valenciana, entre altres qüestions per la xifra d'1,1 milions de metres quadrats de sòl residencial que planteja, per la qual cosa el club haurà de modificar-lo seguint les pautes marcades pel Govern autonòmic per a intentar portar-lo endavant.

Així ho ha explicat el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, que ha presidit la Comissió d'Avaluació Ambiental de la Comunitat Valenciana, en la qual s'ha estudiat la proposta modificada plantejada pel València CF després de la sentència del Tribunal Suprem (TS) que anul·lava i apuntava fins a tres il·legalitats en el PAI de Porxinos en el qual es projecta la ciutat esportiva: falta d'aigua en la zona, absència d'un informe d'impacte ambiental i adjudicació irregular a Litoral del Este.

Álvaro ha explicat que a Riba-roja “hi ha una possibilitat de creixement de 400.000 metres quadrats de sòl residencial, i solament el projecte del València planteja 1,1 milions de metres quadrats”, la qual cosa segons ha destacat “no encaixa” en el municipi ni en l'estratègia territorial de la Comunitat Valenciana elaborada per la Generalitat.

“La superació de l'estratègia territorial és molt gran”, ha reconegut el secretari autonòmic, que ha recordat que el club de futbol ja va rebaixar la superfície plantejada i el nombre d'habitatges després de la sentència del TS, però ha reconegut que encara així no és suficient.

Així, ha assenyalat que una possibilitat per a fer encaixar el projecte en el municipi seria “desclassificar tot el sòl urbanitzable no desenvolupat que hi ha” a Riba-roja “per a portar-lo a la zona de Porxinos”, però “encara així són unes magnituds molt inferiors a les que es plantegen” en el projecte del València, ha asseverat.

A més, ha apuntat que a nivell d'informes “n'hi ha alguns que s'han de revisar i ampliar amb estudis complementaris”, ja que alguns tenien “direcció desfavorable” quant a mobilitat, paisatge i afectació al parc natural del Túria, amb el seu PORN (Pla d'Ordenació de Recursos Naturals) en revisió, la qual cosa fa que “durant tres anys hi ha una suspensió cautelar de qualsevol tipus de projecte que puga incidir-hi”, ha explicat.

Álvaro, que ha indicat que la falta d'encaix del projecte s'ha aprovat per assentiment en la Comissió, ha incidit que no es tracta d'una resolució, per la qual cosa els promotors --ara l'Ajuntament o el València-- “hauran de revisar-lo i presentar al·legacions”.

Etiquetas
stats