La plantilla de TV3 farà front a l'ERO amb vagues diàries de 10 minuts

Protesta contra l'ERO a TV3 i Catalunya Ràdio a les portes de la Generalitat. /ENRIC CATALÀ

catalunyaplural.cat

Barcelona —

Els treballadors de TV3 han fet pública aquest divendres la seva estratègia per lluitar contra l'ERO que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) aplicarà a la cadena pública i a Catalunya Ràdio, i que suposarà l'acomiadament de 312 persones i una rebaixa general de sous d'un 7,5%. El comitè d'empresa de TV3 ha anunciat que convocarà, mentre duri el període de consultes de l'ERO, una vaga diària de 10 minuts. També preparen una mobilització massiva l'endemà que se'ls comuniqui l'expedient -el proper 25 de juny- i una vaga d'hores extres.

Temor a que l'ERO de la CCMA amagui una neteja de professionals crítics amb el Govern

Temor a que l'ERO de la CCMA amagui una neteja de professionals crítics amb el Govern

"El pols acaba de començar", denuncia el comitè, que ja van entregar 77.000 signatures contra el desmantellament de la cadena a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, però que encara no havia marcat una línea d'actuació contra l'expedient anunciat. Un ERO que, segons han expressat avui a catalunyaplural.cat, estan segurs que comportarà una purga de treballadors crítics amb l'actual Govern i amb la la direcció de la CCMA.

Les vagues diàries de 10 minuts, segons ha explicat el comitè, consistiran en aturades que s'aniran alternant en el temps, per aconseguir que el 100% de la plantilla hi pugui participar. Es faran, a més, en "horaris clau", diu el comitè. Els representants dels treballadors, per últim, animen a la plantilla a proposar accions de protesta complementàries.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats