Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Convergència assegura que la independència reduiria en un 10% l'atur

Josep Rull assegura que la taxa d'atur cauria al 10% si Catalunya fos independent.

Europa Press

Barcelona —

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha explicat aquest dijous que la seva formació iniciarà una campanya entre les seves bases per mostrar els “beneficis” de la consecució d'un Estat propi per a Catalunya i perquè difonguin aquests arguments amb l'objectiu d'aconseguir una àmplia majoria a favor de la independència. En declaracions als periodistes, ha explicat que amb aquesta campanya, publicada aquest dijous per 'El Periódico' i 'El Punt Avui', el seu partit pretén mostrar els arguments per explicar que davant la situació actual i la impossibilitat de trobar un encaix en el resta d'Espanya “el més responsable és fer un pas endavant”. En aquesta campanya que ha de recórrer tot Catalunya, la federació ha fet arribar a les seves bases un fullet en el qual resumeix vuit característiques d'un hipotètic Estat català, entre les quals destaca la reducció d'un 10% de l'atur.

El document sosté que sense el “dèficit fiscal” que pateix Catalunya es podrien crear 300.000 llocs de treball i situar la taxa d'atur a la mitjana europea, amb una reducció del 10% sobre l'índex d'atur actual. Rull ha defensat que aquesta és una qüestió “bastant evident” ja que, segons ha argumentat, Catalunya seria el setè país de la UE amb més PIB per càpita, fet que repercutiria en una reducció important del nombre de desocupats.

“Aquesta és una afirmació extraordinàriament prudent”, ha continuat el dirigent nacionalista, que ha explicat que a més d'explicar els beneficis d'un Estat propi la campanya de CDC pretén establir els passos necessaris per fer la consulta, així com la importància d'anar desenvolupant estructures d'Estat. “Tan important és guanyar la majoria com que l'endemà ja disposem de les eines d'Estat propi per fer possible i viable aquest procés”, ha assenyalat.

La formació promet la continuïtat de l'Estat del benestar

El fullet de vuit punts que CDC reparteix entre la seva militància sosté també que amb un Estat propi Catalunya acabaria amb el dèficit fiscal i es convertiria en el “setè país més ric de la UE”, amb el que garantiria la continuïtat de l'Estat del Benestar, que ara mateix es troba subjecte a les retallades de la pròpia formació.

El document defensa també que amb la secessió “milloraria la relació amb Espanya”, seria possible mantenir la doble nacionalitat, i el castellà seguiria sent llengua cooficial. El text, que aposta per continuar dins de la UE, assegura també que una Catalunya independent mantindrà l'euro com a moneda.

Etiquetas
stats