Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Leo Messi anirà a judici per frau fiscal al maig

Messi hauria de tornar el que va defraudar

elDiario.es Catalunya

L'estrella del F.C. Barcelona, Leo Messi, i el seu pare, Jorge Horacio Messi, s'asseuran al banc dels acusats per tres delictes contra la Hisenda pública el proper mes de maig. Així ho ha dictat el jutge de Gavà (Barcelona) que instrueix la causa contra Messi i el seu pare per frau fiscal.

El jutge instructor ha optat per seguir el criteri de l'Advocacia de l'Estat, que demanava l'obertura de judici oral contra Messi i el seu pare. Per contra, la Fiscalia només volia que anés a judici Jorge Horacio Messi i demanava el sobreseïment i l'arxiu de la causa per l'estrella del FC Barcleona.

L'Advocacia de l'Estat acusa Messi i demana per ell una pena de 22 mesos i 15 dies de presó i el pagament de 4,1 milions de multa, la quantitat suposadament defraudada al fisc. Per la seva banda, el ministeri públic demana exculpar l'astre argentí ja que considera que no va tenir coneixement del frau que va perpetrar el seu pare. En concret, la Fiscalia considera a Jorge Messi l'inductor del delicte d'evadir 4,1 milions en les declaracions d'IRPF i reclama condemnar-lo a 18 mesos de presó i a pagar una multa de gairebé dos milions.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha indicat que el judici se celebrarà els dies 31 de maig i 1, 2 i 3 juny d'aquest any, encara que les dates del judici podrien patir modificacions si les defenses al·leguen coincidència de calendari amb altres casos. De mantenir-se la previsió, el judici se celebrarà tres dies després de la final de la Champions League, programada per al 28 de maig a Milà. El Barcelona encara no està classificat en trobar-se la competició als vuitens de final.

Etiquetas
stats