Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mor l'escriptor, filòleg i professor Vicent Salvador

Vicent Salvador.

Toni Cuquerella

0

Vicent Salvador, poeta, assagista, filòleg i professor, ha mort als 72 anys. L'escriptor nascut a Paterna, catedrátic de Filologia Catalana era especialista en l'obra de Joan Fuster -va ser testimoni de l'atemptat que va patir l'escriptor de sueca el 1981- i de Vicent Andrés Estellés -va publicar una obra completa de les seues poesies amb Manuel Pérez Saldanya, i la va revisar amb Josep Murgades-.

Salvador va guanyar el Premi Ciutat de València-Jordi de Sant Jordi 1981 amb 'Ritual de cendra'; el Premi Ausiàs March de Poesia 1984 per 'Calabruix'; Premi València d'assaig 1984 amb 'El gest poètic. Cap a una teoria del poema'; el Premi Octubre-Vicent Andrés Estellés 1992 amb 'Mercat de la Sal'; i el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians d'assaig 2013 amb 'Figures i esbossos. Estudis sobre literatura valenciana contemporània'.

En l'àmbit educatiu Vicent Salvador va ser professor d'ensenyament mitjà als instituts de Nules, Xàtiva i Massamagrell; posteriorment va ser professor de la Universitat de València i en la d'Alacant; i finalment va ocupar la càtedra en la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana.

Entre els càrrecs vinculats a la cultura que va ocupar van estar el de director adjunt de la revista L'Espill (1988-1991); director del Servei de Publicacions de la Universitat de València (1986-1994); subdirector de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (2003-2007); codirector de la col·lecció interuniversitària Aldea Global (1998-2011); membre del Patronat de la Biblioteca Nacional de España (2005-2008); i vicepresident del PEN Català (desde 2007).

Etiquetas
stats