Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE reclama al independentismo un pacto para toda la legislatura
La ‘fachosfera’: algo supuestamente divertido que nunca volveré a hacer
El PP convierte su desesperación en algarada callejera. Por Rosa M. Artal
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

L'orquestra de València estrena dimecres “Lilith” de Francisco Coll, obra encàrrec del Palau de la Música

Valencia
Francisco Coll. Foto Live Music Valencia

0

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que Coll “va iniciar les nostres residències de composició, i, sens dubte, va ser tot un encert la seua elecció, tant per la seua implicació i professionalitat, com pel prestigi que van adquirir les seues trobades amb les joves autores i autors seleccionats per ell”. L’estrena absoluta d’este dimecres “és fruit d’eixa residència i va haver de ser ajornada a causa de la pandèmia, però ja és una realitat que no tanca la nostra relació amb ell, ja que la vinculació amb el Palau és molt estreta i volem que continue els pròxims anys”.

Respecte a “Lilith”, Coll s’ha mostrat molt content d’estrenar l’obra amb l’Orquestra de València i ha volgut incidir en el fet que “des del principi la figura de ”Lilith“ em va captivar, ja que representava eixa dualitat de criatura rebel i seductora a la vegada que perversa i musa”. Coll ha explicat que en el segle XII una llegenda situa a “Lilith” en el paradís, com a primera companya d’Adan. Creada de pols i sediment i que finalment acaba abandonant el paradís per a traslladar-se a la regió del cel. “Este personatge mitològic -ha afegit Coll- ha estimulat una infinitat d’obres, sobretot en el camp de la pintura i la poesia, i és per això que la meua obra juga amb eixa dualitat i també amb la profunditat i intensitat del personatge”.

El concert tindrà lloc al Palau de les Arts, a les 19.30 hores, i també comptarà amb la direcció de Christian Karlsen que dirigirà la resta del programa on figura una altra obra de Coll com és el concert per a guitarra “Turia”, que serà interpretat pel concertista Jacob Kellermann. El cèlebre i oníric “Preludi a la migdiada d’un faune” de Claude Debussy i la “Sinfonietta” de Leoš Janáček, completen este programa que navega entre el segle XX i el XXI. 

El director del Palau, Vicent Ros, ha volgut assenyalar que l’obra de Coll “a part de l’indubtable interés d’assistir a una estrena absoluta d’un dels grans compositors contemporanis, té l’al·licient que serà el mateix Coll qui la dirigisca, permetent al nostre públic escoltar l’obra tal com l’ha ideada i imaginada”.    

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats