Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'alcaldessa de Paiporta demana empara a la directora de la Guàrdia Civil i al ministre per les amenaces d'un comandant

La alcaldesa de Paiporta, Isabel Martín, en un acte per videoconferència.

Sergi Pitarch

0

L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha mostrat la seua indignació després que eldiario.es haja publicat uns enregistraments en les quals el comandant de la Guàrdia Civil del seu municipi i gran part de l'Horta Sud assegura haver manat gent a “partir-li les cames”. L'edil ha demanat l'empara de la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-*Marlaska, perquè “prenguen les mesures corresponents i aparten aquesta persona del servei actiu”.

L'edil de Compromís, que governa amb el suport del PSPV-PSOE, també ha reclamat a la fiscalia que actue d'ofici per a protegir-la dels seus atacs i “depurar les responsabilitats judicials derivades d'unes manifestacions tan greus”. “És indispensable també que s'acceleren les investigacions en marxa per a aclarir l'assetjament al qual està sotmetent els seus subordinats de la caserna”, ha afegit, en referència a una imputació penal i a una informació reservada oberta per denúncies d'altres guàrdies.

“És inadmissible que qui té la missió de preservar la seguretat de milers persones i té tants i tantes agents armats al seu càrrec, mantinga aqueixa actitud masclista i amenaçadora respecte d'un càrrec públic pel simple fet de ser dona. No és la primera vegada que rep amenaces i vexacions masclistes per part d'aquesta persona”, ha denunciat Isabel Martín.

Etiquetas
stats