Mor Josep Lluís Doménech, vocal de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

Josep Lluís Domènech

Efe

Josep Lluís Doménech, vocal de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i autor de nombrosos treballs lingüístics sobre el valencià, ha mort este diumenge  a 64 anys, han confirmat  fonts pròximes a l’acadèmic.

Segons sembla, Doménech va patir ahir un vessament cerebral que el va deixar en coma i que aquest matí ha posat fi a la seua vida.

Doctor en psicologia i llicenciat també en filosofia i en ciències de l’educació, Doménech, va ser professor de Primària, de Valencià i de Pedagogia Terapèutica, i professor especialista en Pertorbacions del Llenguatge i l’Audició, i era acadèmic de l’AVL des del juny del 2001.

Entre les seues investigacions hi ha estudis sobre la situació del valencià en l’ensenyament, la presència social dels mitjans de comunicació i la influència social de la televisió, així com també una anàlisi sociolingüística del barri de Russafa, a València.

Doménech va rebre també un premi de la Generalitat a la contribució a la normalització lingüística del valencià el 2002, i un altre pel Diccionari bàsic de la comunicació, a més diversos guardons de poesia, assaig i periodisme.

Ha publicat també llibres de diferents temàtiques i gèneres (poesia, assaig, llibres de text o diccionaris) i ha escrit articles sobre temes relacionats amb la psicologia, la pedagogia i la llengua.

Doménech ha estat cap de la Secció de Psicopedagogia i director de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de València; mestre d’Educació Primària; professor de Secundària; assessor de llengües maternes del Centre de Professors de Torrent; i assessor del conseller de Cultura, Educació i Ciència.

Ha estat també vicepresident de la Societat Valenciana de Psicologia i membre del Consell Assessor del Llibre de la Generalitat i de la Junta de Govern de l’Associació de Cronistes del Regne de València, a més de director del consell de redacció de la revista Psicología y Pedagogía Aplicadas i col·laborador habitual de diverses publicacions periòdiques.

La despulla mortal seran traslladats a les 12.00 hores al tanatori d’Alberic i posteriorment de l’incinerarà. Les cendres seran escampades pels tres pobles que han format la seua vida: Alberic (on va nàixer), Tous (d’on procedeix la seua família) i Xèrica (on va passar temporades llargues).

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats