Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La marxa del 25 d'Abril diu 'Ja n'hi ha prou' i exigeix un finançament just

La capçalera de la manifestació del 25 d'Abril que reclama una millora en el finançament de la Comunitat Valenciana

EFE

València —

Els participants en la manifestació convocada per Acció Cultural del País València (ACPV) amb motiu del 25 d'Abril -commemoració de la batalla d'Almansa en 1707- han reclamat avui un millor finançament autonòmic i la recuperació del senyal de Tv3 a la Comunitat Valenciana.

La manifestació ha partit a les 18 hores de la plaça de Sant Agustín per a finalitzar en Vivers després de passar per la plaça de l'Ajuntament i el Parterre.

En la mateixa han participat altres col·lectius d'esquerra, com Intersindical, Escola Valenciana, CCOO, UGT, PSOE, Compromís, Podem i EU, amb les mateixes reivindicacions, així com altres forces d'esquerra independentista com la CUP.

La manifestació s'ha celebrat enguany sota el lema “Ja n'hi ha prou, per un finançament just”, i s'han pogut veure altres eslògans com “Contra l'espoli del País Valencià, independència” i “Dónes de totes els lluites construïm Països Catalans”.

Uns PGE “intolerables”

L'entitat organitzadora ha definit el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat com una “greu i intolerable discriminació dels valencians”, i ha anunciat que “té la responsabilitat si es fes ressò d'aquest sentiment valencià majoritari”.

El seu següent objectiu és “acabar amb la censura imposada pel Govern anterior” quant als mitjans audiovisuals “i garantir l'accés de la llengua a tots els mitjans de masses”, després d'aconseguir “l'acord per la competència lingüística com a condició d'accés al funcionariat”.

El portaveu de ACPV, Toni Gisbert, ha manifestat que els últims Pressupostos són “la punta, un insult” i solament es pot canviar la situació des de “la mobilització unitària”.

“Cada vegada s'estén més la sensació de discriminació, i si no hi ha un tracte just, aqueixa sensació es canalitzarà de forma política a la Comunitat, augmentarà la irritació enfront del Govern central i cada vegada reclamarem més autogovern”, ha agregat.

Madrid “ens maltracta”

El diputat de Compromís en el Congrés Joan Baldoví ha assenyalat que, a diferència d'altres anys, s'ha instal·lat en el poble valencià el missatge que Madrid “ens maltracta, ens ataca, i Montoro, si segueix, li'l pensarà dues vegades abans de perpetrar altres pressupostos com amb els quals ens ha obsequiat enguany”.

Per a Baldoví, el següent pas ha de ser una moció de censura “per a carregar-se al PP” i Compromís, ha dit, recolzarà qualsevol moció en aquest sentit, la que ha presentat Podem o “una altra del PSOE si té el coratge de presentar-la”.

Segons la diputada socialista en el Congrés Ana Botella, és “impossible” pensar que la Comunitat quede amb uns pressupostos com els actuals. “Hem de lluitar pel nostre per una qüestió de justícia i igualtat”, ha dit.

El portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, ha qualificat de “trist” reclamar any rere any “el que és de justícia” enfront d'un model que “ignora” als valencians i uns pressupostos que “perjudiquen” a la comunitat no solament en inversions i en infraestructures, sinó que són “totalment antisocials”, i ha expressat la seua confiança en què el PSOE recolze les esmenes a la totalitat dels Pressupostos.

La manifestació s'ha desenvolupat sense incidents, en un ambient festiu, animats per la música del tabal i la dolçaina i per actuacions de la muixeranga.

Acció Cultural del País *Valencià ha organitzat una “festa” per les televisions durant el matí d'avui en el Jardí de Vivers de València, on han participat diferents personatges, cantants i artistes de les televisions catalanes, balears i valencianes, a més de tallers de radi, cinema, màgia, pilota valenciana o muixeranga, entre altres activitats.

Etiquetas
stats