Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Vox proclama José María Llanos vencedor provisional de les primàries a València, malgrat les irregularitats que va denunciar un altre candidat

El portaveu adjunt de Vox en les Corts Valencianes José María Llanos.

Lucas Marco

0

El comité electoral de Vox ha proclamat el portaveu adjunt de la formació ultra en les Corts Valencianes, José María Llanos, vencedor provisional de les primàries a València, malgrat les irregularitats que va denunciar un altre candidat, Juan García Sentandreu, que va aportar en la seua denúncia àudios i captures de WhatsApp sobre un pretés “complot”. Malgrat la denúncia del candidat exfalangista, el comité electoral de Vox considera que la candidatura de Llanos és l’única “presentada vàlidament” a València, segons un correu electrònic enviat als afiliats el 26 de setembre passat i al qual ha tingut accés aquest diari. 

La formació ha anul·lat el seu procés de primàries a Alacant per “infraccions de normes internes”. A Castelló, la líder provincial Llanos Massó repeteix automàticament en el càrrec per la pretesa morositat dels afiliats al partit, segons va reconéixer la coordinadora de Vox a Benicarló. A València, la candidatura de José María Llanos va crear una mena de base de dades paral·lela a l’oficial de Madrid, segons l’àudio d’una coordinadora d’afiliacions de Vox a València que va aportar Sentandreu en la seua denúncia al comité electoral. 

Els candidats perdedors tenien un termini de cinc dies, que expira dimecres, per a recórrer contra els resultats provisionals, tal com estableix el Reglament Intern de Procediments Electorals de Vox. El correu electrònic del comité electoral de la formació ultra també recorda a les diferents candidatures que han d’aportar la “informació i el suport documental d’ingressos i despeses” de les primàries, “amb advertiment exprés de la responsabilitat derivada que en el seu cas podrien incórrer”. 

El correu electrònic recull les instruccions de la formació ultra als seus candidats per a les primàries. Així doncs, Vox prohibeix als militants que es presenten a les primàries “fer qualsevol declaració, publicació o semblant en mitjans de comunicació” sense l’autorització prèvia del seu departament de premsa a Madrid “a fi de coordinar la seua intervenció amb l’estratègia comunicativa del partit”. “L’actuació en xarxes dels membres de candidatures es limitarà a l’ús dels seus perfils personals, amb la moderació, prudència i responsabilitat que exigeix aquest procediment”, afig el missatge intern.

El reglament de les primàries en l’extrema dreta només permet a les candidatures “una sola comunicació escrita” i “una sola videoconferència” amb els afiliats. L’equip de Llanos, segons la transcripció dels àudios de les presumptes irregularitats, hauria creat una pretesa base de dades paral·lela a l’oficial de Madrid i organitzat un “complot”, segons la denúncia de Sentandreu, un exfalangista que fa anys que està enfrontat a la direcció de Vox. El correu electrònic recorda el règim disciplinari “especialment sever” de les primàries. “L’objectiu és que el procés electoral siga absolutament escrupolós i net”, afig.  

Vox, seguint la seua política de veto a determinats mitjans, no ha contestat les preguntes d’aquest diari.

Etiquetas
stats