eldiario.es

9

Cañizares crea en la Universitat Catòlica una càtedra de promoció de la dona

L’arquebisbe de València anuncia la creació de la càtedra d’estudi i promoció de la dona i una altra sobre la formació de la vida pública

Antonio Cañizares, Gran Canciller de la UCV y Arzobispo de València

Antonio Cañizares, canceller de l’Universidad Católica de Valencia i arquebisbe de València

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha anunciat aquest divendres la creació en la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir (UCV) de dues noves càtedres: l’una, dedicada a l’estudi i la promoció de la dona, i l’altra l’objectiu de la qual serà la formació en la vida pública.

Així ho ha avançat Cañizares durant l’acte d’obertura oficial de curs 2016-2017 de la Universitat Catòlica de València, en què ha suggerit que la càtedra per a la dona podria denominar-se ‘Santa Teresa de Calcuta’, que serà canonitzada pel papa Francesc diumenge que ve, i l’altra portaria el nom de ‘Sant Tomàs More’, per a la formació en la vida pública.

En la seua intervenció, el cardenal arquebisbe ha remarcat que cal posar la veritat, l’home i la seua vida “en el centre de les preocupacions científiques i educatives de la universitat”. Així, ha assenyalat que el saber és “condició indispensable de progrés autèntic” i “no pot separar-se del seu arrelament antropològic i ètic”.

“Gens o molt poc valdria la presència de mitjans i d’instruments culturals, fins i tot els més prestigiosos, si no estigueren acompanyats d’una visió clara de l’objectiu de la universitat, que és la formació global de la persona humana, considerada en la seua dignitat constitutiva i originària, així com en el seu fi”, ha asseverat.

D’aquesta manera, en opinió del canceller de la Universitat Catòlica de València, la societat demana a la universitat no sols “especialistes doctes” en els seus camps del saber, la cultura, la ciència i la tècnica, sinó també “promotors de la justícia, perquè estan orientats a la veritat”.

De la mateixa manera, ha defensat que la Universitat Catòlica de València prossegueix el seu camí en què ha de fer-se present en aqueixa realitat “en veritat, amb llibertat i en defensa de l’home i de la dona.

Congrés internacional d’octubre

D’altra banda, el cardenal s’ha congratulat de la celebració el pròxim mes d’octubre en l’UCV d’un congrés internacional dedicat a analitzar el problema de la fam i la pobresa al món, així com també sobre la investigació en aliments emergents.

“La fam és un problema bàsic de la humanitat que ha de marcar el rumb dels treballs de recerca, docència, estil, inserció en l’Església i publicacions de la Universitat”, ha assegurat.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha