Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP suspén de militància regidors i assessors de l’Ajuntament de València

La dirigent del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig.

elDiariocv

El PP ha decidit suspendre cautelarment de militància els regidors i els assessors de l’Ajuntament de València, informa aquest partit en un comunicat.

“El Comité de Drets i Garanties dels populars continuarà tramitant l’expedient informatiu a totes les persones físiques investigades o cridades a declarar, incloses les suspeses hui de militància, relacionades amb els fets investigats”, afig el PP.

Segons ha comunicat el PP, “ha acordat la suspensió cautelar de militància dels regidors i els assessors investigats en la peça separada ‘A de les Diligències Prèvies 881/15’ del Jutjat d’Instrucció número 18 de València, a petició pròpia mitjançant un escrit presentat hui. En aquest escrit, Alfonso Novo renuncia com a portaveu del Grup Municipal del PP en l’Ajuntament de València”.

La decisió sembla contradir la postura de la presidenta del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, que va llançar un ultimàtum als nou regidors perquè dimitiren. La suspensió hauria estata pactada i els regidors, que es resisteixen a deixar els càrrecs, es mantindrien com a “indepedendents” en el grup municipal.

L’expedient informatiu obert pel PP afecta també l’exalcaldessa de València, hui senadora, Rita Barberá, que no està formalment imputada perquè el titular del Jutjat d’Instrucció número 18 de València, que investiga el pretés blanqueig de diners en el Grup Popular durant els mesos previs a les eleccions locals del maig del 2015, ha de sol·licitar-ho al Tribunal Suprem, perquè aquest, al seu torn, formule el suplicatori al Senat.

Precisament aquesta setmana està previst que l’instructor de l’expedient intern, el diputat popular Francisco Moliner, prenga declaració als implicats. Nou dels deu regidors del PP a València estan imputats en una peça separada del cas Taula, en què s’investiga el pretés finançament il·legal del PP mitjançant el cobrament de comissions. La trama va ser destapada arran de la investigació de l’empresa pública de la Diputació de València Imelsa, que es va desencadenar quan la diputada provincial d’Esquerra Unida Rosa Pérez Garijo va portar a la Fiscalia Anticorrupció una sèrie de gravacions de l’exgerent de l’empresa, Marcos Benavent.

L’escàndol va costar el càrrec a l’expresident de la Diputació Alfonso Rus. Benavent ha estat col·laborant amb la investigació i ha aportat proves noves. L’exvicealcalde de València Alfonso Rus, la seua dona, l’exregidora María José Alcón i la persona de confiança de Barberá en l’Alcaldia, María del Carmen García-Fuster, són alguns dels implicats en el cas, juntament amb excàrrecs de la Generalitat i de la Diputació, com ara Máximo Caturla, que va ser responsable de l’empresa Ciegsa, una de les societats pretesament utilitzades per a cobrar mossegades, en concret per l’adjudicació de contractes per a construir col·legis.

Etiquetas
stats