eldiario.es

9

Ramon Tebar aposta per la innovació i la creació pròpia per a la nova temporada del Palau de la MúsicaEl director inclou composicions del segle XX i XXI en la seua primera programació al capdavant de l'Orquestra de València. Ell mateix la dirigirà en 10 dels 27 concerts que farà aquesta temporada al Palau i comptarà amb mestres convidats com Toon Koopman, Leopold Hager o Alondra de la Parra.

D'esquerra a dreta, Ramon Tebar, Glòria Tello i Vicent Ros.

D'esquerra a dreta, Ramon Tebar, Glòria Tello i Vicent Ros.

La nova temporada del Palau de la Música sorprendrà a més d'un parroquià habitual. L'Orquestra de València, acostumada a tocar partitures barroques i romàntiques, s'endinsarà en el classicisme de Mendelssohn i tocarà compositors dels segle XX i XXI com Matilde Salvador o Francisco Coll. Aquest últim, nascut a València el 1985 i interpretat i aclamat arreu del món, serà el compositor resident durant els dos anys que vénen i estrenarà obra pròpia.

Això és només un tast del tarannà que comença a implantar el nou director de l'Orquestra de València Ramón Tebar, i que el va consagrar als Estats Units. "Es tracta de cuidar allò que s'ha fet en el passat i innovar quan siga possible", explica Tebar. Per a la pròxima temporada, que comença a l'octubre, les tres grans línies artístiques que s'ha marcat són "interpretar, crear i ensenyar". Tebar defèn la qualitat de l'Orquestra de València i bromeja que "un dia explotarà el Palau de tant talent", però per aprofitar-lo vol recuperar el repertori "menys trillat", estrenar l'obra de quatre compositors valencians i tocar Mendelssohn com a camí per arribar a un Mozart.

A més ha programat 12 solistes perquè toquen amb l'Orquestra durant els 43 concerts de la temporada que ve i ha avisat que té ganes d'experimentar. Vol que l'orquestra siga "un lloc viu, on passen coses" i per això hi haurà almenys 15 classes magistrals que impartiran figures com el violoncel·lista Gautier Capuçon, i que seran obertes als professionals més enllà de l'Orquestra. "Hem de retenir un poc del coneixement que ve, els solistes solen venir dos dies, assajar i anar-se'n, enguany tindrem per exemple a un dels 5 millors violoncel·listes del món donant una masterclass, això ens ensenya i ens dóna projecció internacional", explica Tebar, qui vol convertir el Palau de la Música en un laboratori artístic.

La Temporada 2018-2019 que ha dissenyat, comptarà amb grans veus internacionals com Juan Diego Florez, Gregory Kunde o Zandra McMaster, dintre de l'abonament. També visitaran la Sala Iturbi els pianistes Grigory Sokolov i Murray Perahia o la violinista Janine Nansen. També hi ha espai per al talent valencià amb la soprano Eugenia Burgoyne, els directors Josep Vicent, Álvaro Albiach o Sergio Alapont i el mateix compositor Francisco Coll, el valencià més internacional amb només 33 anys.

"Ve una temporada d'excel·lència, molt equilibrada, de molta qualitat i que combina una aposta pels grans músics internacionals i valencians", ha subratllat la presidenta del Palau i regidora de Cultura, Gloria Tello. La mateixa Orquestra de València tocarà amb formacions valencianes com Spanish Brass, Amores, el Grup Instrumental i Estil Concertant. "Volem invertir en allò nostre i oferir un programa que qualsevol artista vulga vindre a València", ha conclòs el director Vicent Ros.

La temporada inclou 43 concerts, més quatre extraordinaris, i es desenvolupa des del 19 d'octubre fins al 21 de juny del 2019. A més d'aquests concerts regulars el Palau seguirà ampliant l'obertura cap a la ciutadania amb l'acostament a altres gèneres musicals com les músiques emergents, el pop-rock o el festival de jazz que se celebra ara mateix i fins al 17 de juliol.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha