eldiario.es

Menú

Vila-real anuncia un ajust econòmic per a pagar sentències urbanístiques heretades del PP

“El Partit Popular envaïa els terrenys dels veïns a cost 0 i ara la justícia diu que hem de pagar”, denuncia l’alcalde

L’Ajuntament ja ha desembossat més de 16 milions d’euros pels imprevistos de la gestió de l’equip de govern anterior

Benlloch marca 10 mesures per a racionalitzar la despesa fins a aconseguir l’equilibri total dels comptes amb l’objectiu d’atendre els proveïdors

- PUBLICIDAD -
El alcalde de Vila-real, José Benlloch, durante su comparecencia ante los medios.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, durant la seua compareixença davant dels mitjans.

L’Ajuntament de Vila-real s’ha vist obligat a aplicar un ajust econòmic per a fer front als pagaments heretats de l’anterior equip de govern del Partit Popular. A pesar d’acumular un desembossament de 16 milions d’euros en concepte d’imprevistos des que el PSPV-PSOE va assumir la gestió municipal fa ja cinc anys, el llast financer continua posant en risc la viabilitat del consistori, especialment per la multiplicació de sentències judicials condemnatòries.

Com explica l’alcalde, José Benlloch, “vivim una situació de dificultats econòmiques derivades, encara, de l’urbanisme del PP, que envaïa els terrenys dels veïns a cost zero i que ara la justícia diu que hem de pagar, amb tota la raó. Hem de controlar la bomba que han deixat a la ciutat per molts anys i no hi ha una altra solució més que ser responsables”.

Entre el llegat de l’anterior equip de govern, a més del que s’ha ressenyat, destaca el sobrecost de 600.000 euros en el tractament dels fems, l’abonament de la paga extra pendent als funcionaris o l’arribada del pla Xarxa Llibres.

Davant d’aquesta situació, i al llarg dels pròxims sis mesos, Vila-real preveu posar en marxa 10 mesures per a racionalitzar la despesa fins a aconseguir l’equilibri total dels comptes amb l’objectiu de pagar millor els proveïdors. Algunes de les mesures són la reducció d’activitats en Estiu al Termet, la suspensió i el canvi d’enfocament de la Vilabeca i la supressió de les ajudes a emprenedors.

A més, hi haurà una pujada del 9% en l’impost sobre béns immobles (IBI) amb vista al 2017. Serà el primer increment de l’època de Benlloch, ja que quan va assumir l’alcaldia el 2011 va congelar el rebut, i fins i tot el va abaixar el 2014.

A tots aquests ajustos se sumarà una modificació en el pla general d’ordenació urbana (PGOU) per a “consolidar el que ja tenim iniciat sense pensar a continuar creixent més. Caldrà fer cirurgia amb el que ja hi ha en matèria urbanística”, conclou l’alcalde.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha