eldiario.es

Menú

Camps i Fabra van pagar 10 milions per un torneig de golf a una empresa vinculada a la Púnica

La Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló van pagar de 2 a 3 milions entre els anys 2008 i 2011 amb una adjudicació a dit sense concurs

- PUBLICIDAD -
Carlos Fabra y Francisco Camps en el aeropuerto de Castellón

Carlos Fabra i Francisco Camps van impulsar el torneig Aerocas

Entre els anys 2008 i 2011 la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, governades llavors per Francisco Camps i Carlos Fabra, van pagar un total de 10 milions d’euros de les arques públiques pel torneig de golf Castellón Masters Costa de Azahar, torneig que va organitzar l’empresa Match Golf Consultoría, que a més estava dirigida per María José Marijuán, testaferro de Francisco Granados dins del cas Púnica.

Així ho ha avançat la Cadena Ser, que ha publicat algunes de les factures i dels documents oficials entre els anys 2008 i 2010 –quan es van pagar 2 milions pel primer any i 3 els següents com a patrocini–, i que assenyalen que el contracte també s’hauria adjudicat el 2011, encara que no consten documents dels pagaments d’aqueixa anualitat, que arribaria també a 3 milions. Destaca, a més, d’aquesta trama que l’organització del Castellón Masters Costa de Azahar es duia a terme en el Club de Campo Mediterráneo de Borriol, gestionat i dirigit pel mateix Carlos Fabra.

L’adjudicació de l’organització del torneig es va fer mitjançant conveni, cosa que permetia esquivar el concurs públic i adjudicar-lo a dit a l’empresa que volien Camps i Fabra. Però el procediment va tenir les objeccions de l’Advocacia de la Generalitat i del seu interventor; aquest últim va advertir que “no s’han emés els informes preceptius” exigits per la llei, “previs a l’aprovació pel Govern valencià del conveni de referència”, segons la documentació que se’n té a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Match Golf Consultoría va ser administrada per María José Marijuán, dona del cap de Gabinet de Francisco Granados, Ignacio Palacios, que a més està imputada dins de l’operació Púnica per haver exercit des del 1999 com a testaferro habitual de l’exsecretari general del PP a Madrid en diverses empreses.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha