Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

La PAH multiplica les accions amb protestes davant de les seus dels bancs a Castelló

Membres de la PAH protesten davant d’una oficina de Bankia a Castelló

Roger Lorgeoux

Castelló —

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha decidit intensificar l’acció de protesta per la falta de solucions dels bancs i de l’Ajuntament de Castelló, que continuen sense tancar acords per a facilitar habitatges socials. Cada dijous del mes d’abril el col·lectiu es manifestarà enfront de la seu central d’una entitat financera de la capital de la Plana. La primera reivindicació s’ha produït davant de Bankia. Continuarà amb Cajamar, el dijous 14 d’abril, i així successivament mentre no hi haja acords concrets que garantisquen la fi dels desnonaments.

A més, coincidint amb la celebració del ple ordinari el pròxim 28 d’abril, la PAH farà una acampada a la plaça Major, davant del consistori. S’hi instal·laran diverses tendes de campanya i es convidarà els ciutadans a participar en la protesta pacífica.

Amb totes aquestes accions la plataforma vol posar fi al que qualifica d’“inacció” de l’equip de govern, segons paraules de la portaveu, María Jesús Garrido, que acusa l’alcaldessa, Amparo Marco, de “mantenir la seua política de vendre titulars”.

En aquest sentit, Garrido adverteix que “encara no s’ha signat cap conveni amb els bancs, malgrat que hi ha moltes famílies en una situació dramàtica”. Fins i tot, va més enllà i culpa l’Ajuntament de dificultar els acords, perquè ha filtrat les reunions amb les entitats financeres “per donar-se publicitat i aconseguir un rèdit polític”, lamenta.

“Per exemple, si no s’ha signat amb Cajamar és perquè en van donar publicitat abans d’hora, de manera que van provocar un efecte de crida entre els clients del banc amb hipoteca que ho estan passant molt malament i que van sol·licitar també un habitatge social quan es van assabentar de l’anunci de l’alcaldessa”, afig Garrido.

Per a la PAH, tampoc és admissible que els reallotjaments es vagen resolent pràcticament alhora que s’executa l’ordre de desnonament. De fet, dilluns passat, una família amb cinc fills va obtenir un habitatge minuts abans d’haver-se fet efectiu el desnonament. “Sempre es fa a última hora. No es pot estar constantment amb aquest patiment”, sentencia la portaveu de la plataforma.

Etiquetas
stats