Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una moció de censura donarà a UPiD a Novelda l’alcaldia més gran

Fran Martínez, alcalde de Novelda, en el centre.

Laura Martínez

Després dels desastrosos resultats electorals en les eleccions municipals i autonòmiques, UPiD no va obtenir a penes representació i tan sols va poder governar en solitari tres localitats menudes de Castella i Lleó, municipis que no arriben a mil habitants.

Ara la formació magenta té l’oportunitat d’aconseguir la seua alcaldia més important. Es tracta de la localitat alacantina de Novelda, de més de 26.000 habitants, en què fins fa a penes dos dies mantenia un acord amb el PSOE local.

El partit de Rosa Díez, representat a Novelda per Armando Esteve, ha registrat una moció de censura juntament amb el PP per despatxar de l’alcaldia el socialista Fran Martínez. Ambdues formacions mantenien un acord de govern de regidoria rotatòria i, segons la formació magenta, els socialistes es negaven a cedir l’any que ve, motiu de l’aliança amb els populars.

Segons Armando Esteve, que té totes les paperetes per a convertir-se en el nou alcalde si s’arriba a produir la votació al final de l’agost, el PSPV els ha sotmés a un “menyspreu” en l’Ajuntament. Martínez, alcalde actual, nega que s’haja produït aquesta actitud i demana a la formació que reconsidere aquesta moció. Cal recordar que el PP local, amb 5 regidors –un menys que UPiD– i disposat a prestar-se per a aqueixa moció de censura, va tenir entre les seues files la imputada per Gürtel Milagrosa Martínez, expresidenta de les Corts i exalcaldessa de la localitat, que també va cessar en el mandat per una moció de la mateixa índole presentada pel PSPV i el Bloc.

El ple en què es debatrà si l’alcaldia de Novelda contínua sent socialista o passa immediatament a UPiD se celebrarà el 29 d’agost pròxim amb un resultat bastant ajustat. Els promotors de la moció sumen 11 escons del total de 21 que té l’Ajuntament, mentre que els 10 restants es reparteixen entre el PSPV (6), Compromís (3) i Guanyar (1).

Etiquetas
stats