eldiario.es

Menú

El Consell adverteix que Puerto Mediterráneo haurà de redimensionar-se

La consellera de Territori, María José Salvador, ha comentat que el projecte haurà de partir de zero, començant per l’aprovació en l’Ajuntament de Paterna.

La tramitació del centre comercial podria fer-se com un pla parcial, fet que implicaria un termini entre un any i un any i mig.

- PUBLICIDAD -
Imagen virtual de Puerto Mediterráneo

Imatge virtual de Puerto Mediterráneo

La consellera de Territori, María José Salvador, ha valorat positivament l’anunci fet per la promotora Intu Eurofound, que ha mostrat la intenció de modificar i tornar a presentar el projecte Puerto Mediterráneo perquè es torne a tramitar.

Salvador ha comentat que sempre és bo que es mantinga “la voluntat de fer inversions a la Comunitat Valenciana”, però ha advertit que la tramitació del centre comercial haurà de “començar des de zero”.

La consellera ha afegit que la companyia haurà de “redimensionar el projecte i solucionar les deficiències detectades” i en aquest sentit ha explicat que el primer pas ha de ser presentar-lo “a l’Ajuntament de Paterna”.

La corporació local haurà de donar-hi el vistiplau i, si ho fa, el traslladarà a la Generalitat perquè el tramite.

Arribats a aquest punt, Salvador ha explicat que una vegada esgotada la via de l’actuació territorial estratègica (ATE), hi ha dues fórmules per a aprovar-lo.

D’una banda, “per la via d’un pla parcial”, fet que implicaria un termini entre un any i un any i mig, o acollint-se als “nous programes d’inversió estratègica (PIE) que es desenvoluparan amb la reforma de la Llei d’ordenació del territori, urbanisme i paisatge (Lotup)” que es tramitarà aquest trimestre.

El centre comercial Puerto Mediterráneo preveu una inversió de 860 milions d’euros en uns terrenys de Paterna i la creació de 6.000 llocs de treball.

Després de quatre anys de tramitació, la Conselleria de Territori va tombar el projecte la setmana passada basant-se en la memòria ambiental desfavorable.

Els esculls principals que posa en relleu aquest document són l’informe negatiu de carreteres de Foment sobre els accessos, la reducció de les zones de protecció de la CV-35 i de la CV-31 i la canalització del barranc d’En Dolça.

No obstant això, la promotora defensa que té 46 informes favorables més.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha