Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Oltra assegura que els resultats del 20D han estat “terapèutics” i “balsàmics” per a Compromís

Mònica Oltra valora els resultats electorals de Compromís-Podemos a València

EFE

València —

La coportaveu de Compromís i membre d’Iniciativa del Poble Valencià, Mònica Oltra, ha assegurat que els resultats obtinguts en les eleccions generals són “terapèutics” i “balsàmics”, i permeten superar les “reticències” d’alguns sobre la confluència electoral amb Podem.

En declaracions a EFE, Oltra ha admés que, en un principi, hi havia persones dins de Compromís que, “legítimament”, veien el pacte electoral amb Podem “amb reticències”, o fins i tot no hi estaven d’acord.

No obstant això, després de la celebració dels comicis generals, que han situat Compromís-Podemos com la segona força a la Comunitat Valenciana, desplaçant el PSOE al tercer lloc, explica que aqueixes persones “s’han adonat” que ha estat un pacte que “ha afavorit a tots, i en particular Compromís”.

Motor del canvi

“Ens ha enfortit com a motor de canvi i ens ha donat la possibilitat de liderar el canvi polític”, assegura Oltra, per a qui “això és una cosa que com a col·lectiu ens enforteix”.

Segons la seua opinió, també els ha enfortit sempre “ser una formació política que sap dialogar, que sap consensuar i que sap arribar a acords”, una experiència que han traslladat a la gestió d’un Govern plural en la Generalitat i que “òbviament” traslladaran a la gestió de la formació d’un nou Govern a Espanya.

Oltra no es veu en Podem

D’altra banda, preguntada sobre si en el futur s’uniran els somriures d’Oltra i del líder de Podem, Pablo Iglesias –a qui en el tancament de campanya a València va demanar que somriguera perquè els valencians el farien president–, i si es veu en aqueix partit, la també vicepresidenta del Govern valencià assegura que no es veu en Podem.

“Em veig somrient al costat de Pablo Iglesias, cadascú des del seu projecte polític; el meu és Compromís, el seu és Podem, però confluint en idees polítiques, en projectes polítics i en somriures”, declarava Oltra, i acabava: “Crec que els somriures sempre és bo que confluïsquen, però podem somriure junts sense estar en el mateix partit”.

Etiquetas
stats