Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig: “Parlar valencià no és d'esquerres ni de dretes”

Ximo Puig intervé en la sessió de control en les Corts Valencianes

Laura Martínez

València —

El decret de plurilingüisme ha tornat a centrar la intervenció del PP en les Corts Valencianes amb motiu de la sessió de control al president Ximo Puig. La síndica popular, Isabel Bonig, ha preguntat el cap del Consell si “pensa complir les resolucions judicials” després de la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme.

Davant els continus retrets dels populars a l'Executiu valencià, al qual acusen d'atacar la llibertat dels pares i d'imposar el valencià per ideologia, el president ha respost: “Parlar valencià no és d'esquerres ni de dretes, però molts valencians no el dominen; parlar anglès no és d'esquerres ni de dretes, però ha sigut més difícil per als ciutadans que no podien pagar una educació bilingüe”.

Puig també ha fet esment a l'atac de la popular Beatriz Gascó a Sandra Mínguez per ser de Conca i parlar valencià i ha agraït a la diputada de Podem i a tota la gent que ha vingut de fora de la Comunitat Valenciana “que parlen i estimen la nostra llengua”.

Etiquetas
stats