eldiario.es

9

“La dimissió de Camps va ser el tret d’eixida del canvi polític”

Mónica Oltra i Josep Moreno ressalten el treball en equip de PSPV, Compromís i EU en la legislatura passada, “no competíem, col·laboràvem”

Ignacio Blanco explica que en la legislatura passada es van cansar de “guanyar debats i perdre votacions” davant d’un PP que “no governava, ocupava el poder”

Mónica Oltra, Ignacio Blanco y Josep Moreno junto a Adolf Beltran y África Ramírez en la mesa redonda 'La lluita que va fer possible el canvi. Crònica d’una legislatura decisiva (2011-2015)'

Mónica Oltra, Ignacio Blanco i Josep Moreno amb Adolf Beltran i Àfrica Ramírez en la taula redona ‘La lluita que va fer possible el canvi. Crònica d’una legislatura decisiva (2011-2015)’

La Fira del Llibre de València –instal·lada als Jardins de Vivers– ha acollit aquest diumenge la taula redona ‘La lluita que va fer possible el canvi. Crònica d’una legislatura decisiva (2011-2015)’, amb la participació de tres veus significatives de la política valenciana que han analitzat les causes del canvi polític a la Comunitat Valenciana.

Així, moderats pel director d’eldiariocv.es, Adolf Beltran, i amb la participació d’Àfrica Ramírez, editora de Balandra Edicions, l’actual vicepresidenta del Consell i líder de Compromís, Mónica Oltra, i els exdiputats autonòmics Josep Moreno (PSPV) i Ignacio Blanco (Esquerra Unida), han oferit la seua visió en primera persona de la legislatura passada i de les decisions més decisives i polèmiques.

Oltra ha explicat que la dimissió de Francisco Camps com a president de la Generalitat el juny del 2011 –imputat pel cas dels ‘vestits’ de què va ser declarat ‘no culpable’– va servir de “tret d’eixida” del canvi polític. “Va ser llavors que es va posar el germen del canvi que es va produir després”, ha assegurat la dirigent valencianista, que ha explicat que el Partit Popular “va perdre el relat i l’esquerra en va trobar un d’alternatiu que es va plasmar en el pacte del Botànic”.

Col·laboració entre els partits de l’oposició

Moreno, per la seua banda, ha destacat el treball de gent com Clara Tirado (PSPV), Mireia Mollà (Compromís) i Esther López Barceló (Esquerra Unida) en la legislatura passada, “a vegades treballaven com si foren del mateix partit”, una idea sobre la qual Oltra ha puntualitzat: “Diputats de diferents partits no competíem, col·laboràvem”. “No érem de partits distints, érem un equip”, ha puntualitzat Moreno.

En opinió del diputat socialista, la corrupció i el “balafiament valencià” no s’han de combatre perquè donen vots, “sinó perquè no acabe amb tot”, alhora que també ha tingut paraules per a l’expresident Alberto Fabra, “era molt inútil, tant que va tancar Canal 9 perquè no el veieren”.

Ignacio Blanco, per la seua banda, s’ha mostrat segur que no va ser la corrupció el que va fer perdre el PP, sinó que la clau va ser la crisi, que va fer “més receptiva” la gent, ja que els “discursos primaris” del PP “van deixar de funcionar quan va perdre Zapatero i va desaparéixer RTVV”. A més, ha lamentat: “Ens vam cansar de guanyar debats i perdre votacions” davant d’un Partit Popular que “no va governar, ocupava el poder”.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha