eldiario.es

9

Les altes superen per primera vegada els nous positius: 173 curats enfront de 109 contagiats en territori valencià

Els hospitals valencians registren 1.887 persones hospitalitzades, 22 menys en les últimes 24 hores, i l'ocupació en les UCI cau al 62,8%; s'han registrat 35 morts, 11 més que aquest dilluns

La consellera de Sanidad, Ana Barceló.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Les dades d'afecció de la COVID-19 en la Comunitat Valenciana es mantenen estables en els últims dies, una situació que de mantindre's confirmaria que s'ha aconseguit el pic de contagis i que per tant en el futur pròxim s'ha de començar a invertir la tendència.

I és que, per primera vegada des que va arrancar la crisi, les noves altes han superat els nous positius en les últimes 24 hores.

Així es desprén de les últimes dades que ha facilitat aquest dimarts la consellera de Sanitat, Ana Barceló, segons els quals, 173 pacients han abandonat les instal·lacions sanitàries en haver-se curat, la qual cosa suma un total de 1.103 altes hospitalàries.

A més, s'han registrat 109 positius més, 41 menys que aquest dilluns. En total s'han produït en territori valencià 7.443 contagis.

Quant als nous morts amb coronavirus, s'han comptabilitzat 35 en les últimes 24 hores (11 més que aquest dilluns), per la qual cosa el total de morts relacionades amb la pandèmia ascendeix a 672.

La conseqüència d'aquestes dades és que la pressió hospitalària ha descendit lleument, ja que actualment els hospitals valencians compten amb 1.887 ingressats amb coronavirus, 22 menys en les últimes 24 hores.

D'ells, 384 estan en la Unitat de Cures Intensives (UCI), les instal·lacions de la qual estan al 62,8% d'ocupació, quasi un punt menys que aquest dilluns, amb 357 places lliures actualment.

Amb tot, Barceló s'ha mostrat prudent ja que, entre altres coses, les dades referents a nous positius podrien variar a l'alça en els pròxims dies una vegada comencen a aplicar-se els 86.973 test ràpids enviats pel Govern.

La consellera ha explicat que aquestes proves ajudaran a agilitar els diagnòstics, ja que ofereixen el resultat en 15 minuts i no requereixen d'una segona confirmació. Seran els resultats negatius els que si hagen de contrastar-se amb una nova prova PCR, que requereix d'entre tres i quatre hores.

Barceló ha insistit que en aquest moment es farà els test ràpids als sanitaris, personal de residències i persones majors residents. Fins ara són ja 1.236 els sanitaris que han donat positiu.

Situació de les residències de persones majors

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de persones majors de la Comunitat Valenciana. Fins al moment s'han detectat casos positius en 102 centres, quatre més en les últimes 24 hores (12 a Castelló, 28 a Alacant i 62 a València).

Fins ara s'han detectat 837 positius entre residents, 46 més que aquest diumenge, i 227 entre treballadors, 21 més en 24 hores, mentre que han mort 191 residents (25 més).

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 12 residències: tres a Castelló, quatre a València i cinc a Alacant.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha