Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern evita comprometre's a assumir el deute de la Marina Real de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, en la reunió del Consorci 2007

Carlos Navarro Castelló

València —

Moltes eren les expectatives que s'havien posat en la reunió que han mantingut aquest dimarts l'alcalde de València, Joan Ribó, el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i el director de la Marina, Vicent Llorens, amb el recentment nomenat representant del Govern en el Consorci, el secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya.

No obstant açò, a pesar que totes les parts han destacat la bona sintonia i el canvi de tarannà de l'Executiu a l'hora d'estudiar la situació econòmica de la Marina, finalment de Moya ha evitat donar pistes sobre la possibilitat que el Govern assumisca els 450 milions de deute de la Marina, com s'havia lliscat per part del PP valencià.

Sobre aquest tema, tal com han explicat els tres integrants del Consorci després d'aquesta reunió informal prèvia a la del Consell Rector, s'ha acordat crear un grup d'experts integrat per dos representants amb perfil tècnic per cada administració, més altre per part de la Marina Real, que analitzarà i decidirà previsiblement al llarg d'enguany la fórmula més adequada per a fer front a aquest important deute que arrossega l'entitat com a conseqüència del crèdit sol·licitat per a executar les obres amb motiu de la Copa de l'Amèrica.

D'aquesta forma, aquest dimecres es definiran els punts de l'ordre del dia que s'abordaran en el Consell Rector del mes de juny, entre els quals estarà la constitució d'aquest grup d'experts que una vegada creat, es posarà a treballar.

Uns altres dels punts destacats que s'aprovaran en el Consell rector de juny seran l'aprovació del pressupost de 7 milions d'euros de l'any a 2016, a més dels diferents contractes de manteniment de zones verdes, seguretat o neteja. També les obres de rehabilitació del passeig elevat les d'adequació de la base de l'Alinghi.

Abans d'agost hi haurà un nou consell rector en el qual es presentarà el projecte pressupostari de 2017 i s'aprovarà la modificació del pla d'usos i les obres del Varader.

Etiquetas
stats