Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

El PSC recorda a CiU que encara no ha fet públic quin model d’estat proposa

El PSC recrimina a CiU que sigui l'únic partit que encara no ha dibuixat el model de Catalunya que vol.

Jordi Mumbrú

Barcelona —

Només han deixat passar un dia. Els socialistes, que han hagut de sentir constants mofes al Parlament per defensar el federalisme sense fer cap proposta concreta, han sortit avui traient pit i recordant-li al president de la Generalitat, Artur Mas, que ja han fet els deures i que, a part del PP i Ciutadans que es mouen en l’immobilisme, només queda un partit per explicar quin model d’estat vol. I que aquest partit és CiU.

“Aquest cap de setmana els socialistes i els republicans han explicat quin model d’Estat volen. Però encara no sabem què es proposa CiU. Nosaltres creiem que els ciutadans tenen dret a decidir, però abans CiU ha de posar blanc sobre negre”, ha explicat Jaume Collboni, portaveu del PSC, en una roda de premsa a la seu del partit. Collboni ha recordat que el passat 26 de febrer, els PSC va votar diferent al PSOE al Congrés i que aquell mateix dia, els socialistes van proposar una reforma federal de la Constitució que va comptar amb el suport de CiU. “Volem saber si CiU contempla la via federal”, ha dit Collboni. El portaveu del partit ha explicat que estan disposats a reunir-se amb Artur Mas per explicar-li la proposta de Granada però que li exigiran que es mulli i que també posi negre sobre blanc.

Collboni ha considerat que la proposta de Granada és “un fet transcendental” però ha assegurat que no està tancat. “És un punt de partida, però el punt de partida més ambiciós dels últims 35 anys. No estem al final del camí, estem a l’inici del camí”, ha dit. El partit és plenament conscient que en els propers dies sortiran més veus internes criticant el document de Granada, principalment perquè no reconeix el dret a l’autodeterminació i ni tan sols considera que Catalunya sigui una nació. Per aquets motiu, el partit es mou amb cautela, a l’espera que els crítics aixequin la veu. El líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ja ha disparat des del seu blog, deixant clar que no veu possible “un encaix amb un estat que no reconeix a Catalunya com a nació i que impedeixi als catalans escollir lliurement el seu futur”. També hi ha hagut crítiques de Montserrat Tura i altres membres del partit. Aquest cap de setmana se’n sentiran més, durant la segona assemblea general que celebra Avancem, el corrent crític més ben organitzat dins del PSC.

Abans del mes d’agost, el partit celebrarà un consell nacional, segons ha avançat Collboni, per discutir i, si es pot, reafirmar, tot el que s’ha decidit fins ara.

Etiquetas
stats