Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La manca d'acord entre els grups de l'oposició dóna a Colau els seus primers pressupostos propis

Ada Colau tindrà els seus primers pressupostos

Yeray S. Iborra

L'oposició del ple de Barcelona ha estat incapaç de teixir un acord per fer fora a Colau del Govern. Això ha permès, un cop complert el mes des de la presentació de la qüestió de confiança per part de l'alcaldessa, tirar endavant automàticament els primers pressupostos propis del govern Colau. Durant aquests 30 dies, els grups de l'oposició no han fet apropaments rellevants per traçar una alternativa, segons indiquen fonts dels partits a aquest mitjà. Això ha permès tirar endavant els números de Colau pel 2017, xifrats en 2.736,2 milions d'euros, amb un 8% més d'inversió.

Després de l'espantada de formar “Govern alternatiu” per part de CiU fa unes setmanes, un intent de fer fora a Colau que va quedar en no res, les possibilitats que la qüestió de confiança plantejada per l'alcaldessa es girés en contra del seu executiu, eren remotes. “Aquell intent de CiU va cremar qualsevol possibilitat”, comenten fonts properes d'ERC a Catalunya Plural, un dels partits que hagués estat clau –juntament amb Ciutadans– en un possible acord alternatiu per a Barcelona.

De fet, la mateixa fragmentació en el ple que va impedir a Colau tirar endavant projectes com les ordenances fiscals ha impossibilitat també arribar a entesa a una oposició dividida. En conseqüència, el Govern de coalició entre BComú i el PSC ha aconseguit els seus primers comptes propis, ja que els de l'any passat eren una pròrroga dels de 2015, amb diverses modificacions.

El mateix primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha sostingut que el fet que l'oposició no hagi articulat una alternativa al Govern d'Ada Colau demostra que “no hi ha una alternativa consistent”, pel que ha assegurat que s'obre una nova etapa a l'Ajuntament en què s'hauran acabat els debats “purament partidistes”.

Els pressupostos finals incrementen un 8% el volum d'inversió, que arriba als 429,1 milions, i la despesa corrent augmentarà un 4,7% (2.151,4 milions). Aquesta despesa estarà destinada, com ja va explicar el primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pissarello, a prioritzar la política de serveis socials. Com a inversions destacades, l'Ajuntament dipositarà 17 milions al desplegament del Pla de Barris i 12 milions al Pla de Recursos Humans municipal, que preveu incorporar més de 400 treballadors.

Etiquetas
stats