Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Judici doble a la PAH de Sabadell

Imagen de la fachada del edificio el día de la ocupación. (Foto: R. L.)

Pau Rodríguez

Els militants i simpatitzants de Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell, una de les més actives de l'Estat, afronten aquest dijous dos judicis. En primer lloc, 28 activistes hauran de respondre davant el jutge per l'ocupació durant més de 72 hores d'una oficina local de l'entitat financera Unnim, una acció duta a terme per demanar -finalment amb èxit- la dació en pagament i un lloguer social per a un veí de la localitat. En segon lloc, dos activistes més i l'advocada del col·lectiu estan cridats a comparèixer per presumptes delictes de resistència i desobediència a l'autoritat, ocorreguts suposadament quan la policia es va presentar a l'edifici de 40 habitatges que acabava d'ocupar la PAH a Sabadell a mitjans d'abril.

Des de la plataforma denuncien que són els mateixos polítics que “no tenen més remei que elogiar la nostra lluita” els que després la “sancionen de manera totalment arbitrària”, i criden a la mobilització aquest dijous a les 10 h a les portes del jutjat de Sabadell per denunciar la “repressió policial”.

Una solució per Ahmed

Un total de 28 persones aniran a judici per intentar ajudar a una sola família, la de l'Ahmed, veí de l'humil barri Torre-romeu de Sabadell. Immersa en un procés de desnonament i amb els 420 euros de subsidi d'Ahmed com a únics ingressos, la família demanava amb l'ajuda de la PAH la dació en pagament i un lloguer social. L'entitat, ara propietat de BBVA, s'hi resistia -va arribar a rebaixar el deute hipotecari fins a 4.000 euros però sense cedir més-, fins que desenes d'activistes es van tancar en una de les seves seus durant més de 72 hores.

L'acció va finalitzar amb un polèmic desallotjament policial, després del qual es va encausar per delictes de resistència a les citades 28 persones -entre les quals el diputat de la CUP Quim Arrufat-, però va acabar també amb la concessió per part del banc de la dació en pagament i un lloguer social al mateix pis de 120 euros al mes per Ahmed i la seva família.

Onze famílies més sota sostre

El segon judici té a veure amb l'ocupació d'un edifici de 40 habitatges, propietat de la Sareb -l'anomenat banc dolent-, per reallotjar-hi famílies que s'havien quedat sense casa a la ciutat. L'edifici es va obrir a la ciutat un dissabte, 13 d'abril. A la tarda s'hi va presentar la policia per demanar identificacions, i encara que al principi els activistes s'hi van negar per no portar els agents ordre judicial, després els van deixar passar per evitar tensions, segons van relatar. Al dia següent, dos d'ells i l'advocada de la PAH rebien citació per anar a declarar.

Actualment viuen a l'edifici ocupat del carrer Sant Ferran un total d' 11 famílies. Fa unes setmanes es van enfrontar a una petició de desallotjament cautelar per part de la Sareb, però la jutgessa va acabar denegant-lo per considerar que l'entitat no havia complert amb la funció social de l'immoble.

Etiquetas
stats