Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Pep Gimeno 'Botifarra' avança amb 'Ja ve l'aire' el seu proper disc

Pep Gimeno 'Botifarra' amb Noelia Llorens 'Titana' en el vídeo de 'Ja ve l'aire'.

elDiariocv

València —

0

Pep Gimeno 'Botifarra' presenta el primer avançament del seu nou disc, una cançó titulada 'Ja ve l'aire' que interpreta en companyia de Noelia Llorens, Titana. 'Ja ve l'aire' és un cant de feina que reivindica el paper del treball femení als magatzems i al camp i que aporta una sonoritat contemporània sense perdre de vista les arrels de la música tradicional. Tant al primer senzill com a la resta de l'àlbum, la recuperació de melodies tradicionals i les cançons de magatzem i de treball, amb una important presència femenina, s'ha complementat amb arranjaments i revisions per adaptar-les a l'actualitat.

El senzill de 'Ja ve l'aire' s'acompanya d'un videoclip enregistrat a Ca Cuesa de Xàtiva per Juanjo Company i Jairo Molina i editat per Neus Albert. La il·lustradora Belén Segarra és l'autora del grafisme que acompanyarà el nou disc i que també té presència al videoclip d'aquesta primera cançó, mentre que les fotografies, realitzades en diferents indrets de Xàtiva, han anat a càrrec de Claudia Marconell. 

El nou disc de Pep Gimeno 'Botifarra', que també portarà el títol de 'Ja ve l'aire', vorà la llum a principis d'any i s'estrenarà el divendres 13 de gener al Palau de les Arts de València en un excepcional concert que s'emmarca en el cicle de músiques valencianes que per primera vegada acollirà l'auditori. Les entrades ja estan a la venda a la pàgina web de Les Arts.

Per aquest nou llançament discogràfic i la gira que l'acompanyarà, Pep Gimeno 'Botifarra' s'envolta d'una nova banda, composada per Tóbal Rentero, Jordi Pastor, Robert Moreno, Miquel Pérez i Martina Sabariego. El cantautor xativí Feliu Ventura també ha tingut una important participació en la gènesi del nou àlbum com a lletrista. A més, en l'àlbum, que s'ha enregistrat entre Catarroja i Riba-roja i que està produït per la Moma Estudis, es comptarà amb col·laboracions d'altres artistes que sumaran les seues veus a la de Pep Gimeno 'Botifarra' i que s'anunciaran properament. 

Pep Gimeno 'Botifarra'

Josep Gimeno i Montell, conegut pel nom artístic de Pep Gimeno «Botifarra» (Xàtiva, 19 de març de1960) és un cantaor tradicional valencià reconegut per la seua tasca de recopilació i conservació de la cultura musical valenciana. Des de 1976 ha dut a terme una important tasca de posada en valor i adaptació de cançons de la tradició oral valenciana. Des del 2006, quan va gravar el seu primer disc en solitari 'Si em pose a cantar cançons', que va ser guardonat amb el Premi Ovidi 2007 al millor disc de folk, ha publicat 9 discos, sol o amb col·laboracions d'altres artistes, com Ahmed Touzani, Pau Cháfer o Quico el Cèlio, i ha rebut un bon nombre de reconeixements, com ara el Premi Enderrock, la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural, la Medalla d'Honor del Consell Valencià de Cultura o el Premi 9 d'Octubre de l'Ajuntament de Xàtiva. 'Ja ve l'aire' serà el seu desé disc d'estudi, editat per El Mico Entertainment.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats