Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

Dénia usarà una àguila per a controlar el problema de les gavines al castell

Una gavina al castell de Dénia.

Toni Cuquerella

0

Dénia pateix un problema amb les gavines al seu castell. La superpoblació d'exemplars i la seua agressivitat durant el període de nidificació han produït problemes com atacs patits per veïns, visitants i algun treballador municipal en la fortalesa.

Davant aquesta situació des de fa tres anys s'ha seguit l'estratègia de punxar els ous de gavina després de l'època de posada, evitant la reproducció d'aquestes. Aquesta acció, segons l'Ajuntament de Dénia, ha contribuït a reduir anualment la sobrepoblació d'aquest animal en uns 200 espècimens.

Així i tot, continua existint una gran població de gavines al castell, la qual cosa ha impulsat a l'empresa concessionària a contractar un cetrer professional. L'estratègia, que se suma a la del danyat dels ous, és que una àguila atemorisca mitjançant l'atac a les gavines perquè aquestes no s'acosten a pondre en l'espai monumental. L'objectiu és que les gavines associen la ubicació amb el perill i es dispersen.

L'ocell rapaç serà soltada al castell tres vegades a la setmana durant quatre mesos: els dos anteriors a l'època de cria i els dos posteriors a aquesta.

Etiquetas
stats