Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

La Comunitat Valenciana prohibeix les reunions en domicilis amb no convivents

Mónica Oltra amb màscara en roda de premsa.

Carlos Navarro Castelló

0

La vicepresidenta primera del Govern valencià, Mónica Oltra, ha anunciat aquest divendres que en els pròxims dies es publicarà un decret del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, pel qual quedaran prohibides les reunions en habitatges entre persones no convivents, amb l'objectiu de frenar l'expansió de la COVID-19, tenint en compte que gran part dels contagis s'originen en aquest àmbit.

La mesura, que segons fonts de presidència de la Generalitat es prepararà tenint en compte els aspectes legals perquè entre en vigor a l'inici de la setmana que ve, inclourà excepcions per a casos com a persones que necessiten cures, persones que viuen soles i parelles no convivents.

Com va avançar eldiario.es, aquesta mesura formava part de l'acord aconseguit en la taula interdepartamental del passat dimarts, després de la qual es va anunciar el tancament de l'hostaleria, de gimnasos i centres esportius i l'avançament del tancament del comerç a les 18.00 hores. No obstant això, res es va comentar inicialment de les restriccions de reunions en habitatges.

Aquest tema va suscitar un debat en xarxes socials entre diversos periodistes, moment en el qual Oltra va aclarir mitjançant un tuit que aquesta mesura que ja s'aplica a Múrcia, Balears o Galícia, també es posaria en marxa en la Comunitat Valenciana mitjançant un decret del president Puig.

La vicepresidenta ha explicat que l'èxit de la mesura dependrà sobretot de l'autocontrol i de l'adhesió de la ciutadania, davant la gravetat de la situació de la pandèmia.

Etiquetas
stats