Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les ReTrobades 2021 d'Escola Valenciana s'acomiaden a València després de recórrer prop d'una vintena de municipis

'ReTrobada' d'Escola Valenciana d'aquest diumenge a València.

Europa Press

València —

0

El barri de Montolivet de València ha acollit aquest diumenge la ReTrobada de la ciutat, organitzada per Escola Valenciana, sota el lema 'Llavors de futur'. Aquestes trobades han visitat en 2021 un total de 18 municipis valencians.

L'acte, que s'ha celebrat entre el pont del Regne i el Palau de les Arts, en l'antic llit del riu Túria, i que ha estat presentat per Marian Villaescusa, del grup Sistema del Solar, ha començat amb les paraules de benvinguda de la presidenta de la Coordinadora d'Alumnat, Pares, Mares i Professorat per l'Ensenyament Públic en Valencià, Laura Font, i les representants Mireia Soriano i Paula Beneito, en nom de la CAPPEPV.

A continuació, s'ha llegit el manifest d'Escola Valenciana per les ReTrobades 2021, 'La llavor del valencià', on s'ha incidit que és “imprescindible” que el pròxim curs “es garantisca la continuïtat dels projectes lingüístics de centre d'infantil i primària al seu pas a secundària”.

La ReTrobada ha inclòs un homenatge a tots els centres educatius de l'Horta, pel seu “esforç i dedicació demostrades aquest últim curs malgrat la situació sanitària”. A més, s'ha fet lliurament d'un detall a cada escola present.

També s'ha entregat un reconeixement a les escoles que han format part de la 5a Trobada Musical de Centres d'Ensenyament en Valencià, així com el Premi Sambori i el Premi Sambori Audiovisual del 23é Concurs de Literatura en Valencià. Finalment, ha tingut lloc l'actuació del mag Rubén Aparisi.

En la ReTrobada han participat el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano; l'alcalde de València, Joan Ribó; el vicealcalde de València Sergi Campillo; la presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, Rosa Cañada, representants sindicals de CCOO i STEPV i Pau Insa, en representació del PSPV.

Etiquetas
stats