Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CCOO PV i UGT-PV reivindiquen aquest 1 de Maig que la “recuperació real” arribe als treballadors

Ismael Sáez (UGT-PV) i Arturo León (CCOO PV) en la capçalera de la manifestació de l'1 de Maig a València

Europa Press

València —

La manifestació convocada pels sindicats CCOO PV i UGT-PV amb motiu de la festivitat de l'1 de Maig ha recorregut els carrers de València per a reclamar que la recuperació econòmica “siga real i arribe als treballadors”.

Així ho han posat en relleu els secretaris generals de tots dos sindicats, Ismael Sáez (UGT-PV), i Arturo León (CCOO PV), que encapçalen per primera vegada aquesta marxa pel Dia Internacional del Treball com a responsables de les seues organitzacions.

En aquesta ocasió, el lema triat ha sigut 'No hi ha excuses, al carrer' i, a més de la marxa de València, també s'han celebrat altres manifestacions a Alacant i Castelló, així com en ciutats com Elx, Alcoi o Santa Pola.

Ismael Sáez ha asseverat que “no hi ha excuses perquè el Govern i la patronal no reconeguen que hi ha hagut una recuperació de la crisi que és injusta, i que és imprescindible de la classe treballadora siga partícip d'ella”.

Per la seua banda, Arturo León ha incidisc que “les xifres macroeconòmiques comencen a donar símptomes de recuperació però hi ha una desigualtat en el repartiment de la riquesa que és inacceptable”. “Ha d'haver-hi salaris justs, pensions dignes i ocupació estable”, ha postil·lat.

A la convocatòria també ha acudit el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha recalcat que “el primer de maig sempre és un dia en què ens fa recordar la força de la reivindicació a l'hora de reivindicar una societat més justa”.

Reivindicar el paper dels sindicats

“Jo vull reivindicar el paper dels sindicats tantes vegades injuriats. Gràcies als sindicats, ha sigut possible avançar en la igualtat, el nostre govern és un govern sensible a les demandes dels treballadors. En aquests 22 mesos hem avançat en igualtat social però estem molt lluny del nostre objectiu que tots els valencians tinguen un projecte de vida assegurat”, ha manifestat el cap del Consell.

Per la seua banda, la vicepresidenta de l'Executiu autonòmic, Mónica Oltra, ha assenyalat que aquest és “un dia per a reivindicar els drets laborals després d'una gestió de la crisi que ha deixat a milers de persones pel camí, que ha precaritzat el treball i que ha fet que moltes persones tinguen unes pitjors condicions de vida”.

Enfront d'açò, ha advocat per una ocupació “no deslocalitzable i ben remunerada” i ha recalcat que “ara a la Comunitat Valenciana s'està creant treball a través dels serveis públics i aquesta és una ocupació estable que no es pot anar a un altre país”. En la mateixa línia, ha recordat que encara existeixen grans bretxes salarials entre els qui més i els que menys cobren i entre homes i dones, la qual cosa és “una vergonya” en una societat avançada. “Sense treballadors no hi ha sistema econòmic i avui és dia per a festejar però també per a reivindicar”, ha conclòs.

Etiquetas
stats