Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La secretària municipal de Teulada que rebutja l’expulsió dels trànsfugues socialistes en la moció de censura és filla d’un excàrrec del PP

L'alcalde popular de Teulada Raul Llobell.

Lucas Marco

0

Continuen militant en el PSPV-PSOE els trànsfugues que han propiciat la moció de censura a Teulada? Segons el partit que els ha expulsat, no. Segons la secretària municipal de l’Ajuntament de Teulada, l’assumpte ha de quedar “damunt la taula per a estudiar-lo”. 

L’informe de la secretària municipal, Alejandra Rodríguez Bas, posa en dubte que els edils, gràcies als quals el PP ha recuperat l’alcaldia de Teulada, fins a aquesta setmana en mans de Compromís, hagen sigut expulsats del PSPV-PSOE. La secretària dubta que haja quedat acreditat “que s’ha complit el procediment establit en els estatuts” del partit i retrau que “encara hi ha una via de recurs de la resolució”. 

Almudena Rodríguez Bas és filla de l’ex-tinent d’alcalde de Callosa de Segura José Rodríguez Bernabeu, del Partit Popular. L’excàrrec del PP és un dels imputats en el cas Wifi, que investiga l’adjudicació d’un contracte de més de 90.000 euros per a posar en marxa una xarxa sense fil en el municipi alacantí a una empresa vinculada al germà de l’alcalde del PP llavors, Javier Pérez. El consistori, governat en l’actualitat pel PP i Ciutadans, ha renunciat fa poc a exercir l’acusació particular en el cas. 

El portaveu socialista en les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha anunciat que la formació presentarà un recurs contra l’acord del ple sobre l’expulsió dels dos regidors, precisament a causa de l’informe de la secretària municipal. Prèviament a la moció de censura que va tornar l’alcaldia als populars, l’Ajuntament, encara sota la vara de comandament de l’alcaldessa de Compromís Rosa Vila, va debatre l’expulsió dels dos trànsfugues socialistes i la dissolució del grup municipal socialista. “Des que Zaplana va escortar una regidora per aconseguir l’alcaldia de Benidorm, el seu deixeble [Carlos] Mazón [president de la Diputació d’Alacant], està tornant a fer jugades una mica estranyes”, ha declarat Mata. 

La nova majoria a Teulada va posar en dubte l’expulsió dels edils trànsfugues per part del PSPV-PSOE enarborant l’informe de la secretària municipal. De fet, durant la moció, el nou alcalde conservador, Raúl Llobell, es va referir a un dels regidors trànsfugues com el “portaveu del grup socialista”.

L’informe defensa que “els regidors que són expulsats passen a ser no adscrits en el moment de la presa de raó per part del ple” i al·ludeix al certificat emés pel Departament d’Atenció a la Militància i a la Ciutadania (“departament competent en matèria de censos en el PSOE”, indica) en el qual consta l’expulsió del partit de l’edil Héctor Morales. 

També al·ludeix a un altre certificat del secretari d’organització dels socialistes valencians, el diputat autonòmic José Muñoz, en què sol·licita que “es procedisca a considerar com a regidors no adscrits tots dos regidors”. Així doncs, el dirigent socialista feia saber que Héctor Morales va ser donat de baixa el 16 de febrer passat, després de sumar-se a la moció de censura. 

La qüestió continua “damunt la taula per a estudiar-la”.

Etiquetas
stats