Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

La Policia Local ha caçat enguany en acció 12 clients de prostitutes als carrers de València

Dos de cada deu hòmens van pagar servicis de prostitució el passat any

Carlos Navarro Castelló

“La veritat és que l’ordenança de prostitució no ha servit de molt, les xiques estan ara un poc més disperses i no tant en carrers principals, però la realitat és que el problema continua existint, encara que és cert que no al mateix nivell que fa uns anys”.

Així s’ha pronunciat el president de l’associació de veïns de Velluters, Ricardo Burguete, sobre el problema endèmic del barri que no acaba de solucionar-se a pesar de la normativa municipal que regula tot allò relacionat amb la prostitució en la via pública.

Burguete, no obstant això, sí que reconeix que ara hi ha “més presència policial, tant de la Policia Local com de la Nacional”, i que per aquest motiu la situació està “una mica més controlada”.

De fet, segons han informat fonts de la Policia Local, només en el que va d’any, els agents han alçat 11 actes a clients de meretrius per oferir, sol·licitar o negociar serveis sexuals retribuïts en espais públics i a un més per dur-los a terme.

L’ordenança estableix sancions per aquestes infraccions entre 200 i 2.000 euros a clients i proxenetes en cas de reincidència.

A més, s’han alçat tres actes més per promoure serveis sexuals en suports publicitaris. Aquesta infracció preveu multes entre 300 i 1.000 euros amb caràcter general, i entre 1.001 i 2.000 euros si els suports estan a menys de 200 metres de col·legis.

Les mateixes fonts han informat que el 2016 es van alçar un total de 43 actes, totes per anunciar clubs de cambreres en la via pública.

L’ordenança va entrar en vigor al setembre del 2013 i des de llavors fins al gener del 2016 s’havia saldat amb 116 multes, segons fonts de la Policia Local.

D’aquestes multes, 25 van ser contra clients, 19 de les quals en ser sorpresos requerint els serveis de les meretrius i 6 per practicar sexe en la via pública.

A pesar que al seu moment l’aprovació de l’ordenança va alçar bastant polèmica, fonts municipals han comentat que actualment no està en els plans del tripartit modificar-la.

Programa de reinserció

La Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través del conveni Jere-Jere amb la confederació Càritas Diocesana de València, va inserir laboralment 39 dones que feien tasques de prostitució durant l’any passat.

Això s’ha aconseguit gràcies a un treball “professional i constant” que duen a terme –a peu de carrer–- un responsable coordinador del programa, un educador i una mediadora sociosanitària (els tres treballant a jornada completa), conjuntament amb un equip integrat per deu persones voluntàries, tal com va informar la regidora Isabel Lozano.

Concretament el treball se centra en les zones del Marítim i del barri de Velluters de la ciutat de València. Un total de 224 dones han tingut un seguiment a peu de carrer a través d’aquest programa conjunt de l’Ajuntament i Càritas, que en total va aconseguir establir 1.312 contactes al carrer durant el 2016 (una dona sol ser contactada unes quantes vegades al llarg de l’any).

Etiquetas
stats