Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Sala L’Horta s’endinsa en el “ritme primigeni” del grup de percussió Amores

El grup de percussió Amores, en concert el diumenge 16 de febrer en Sala l'Horta.

elDiariocv

València —

0

La Sala L’Horta, espai gestionat per L’Horta Teatre, acull aquest diumenge 16 de febrer els veterans Amores Grup de Percussió, tot un referent de la música contemporània espanyola i europea. Els seus ritmes pugen a l’escenari del teatre situat a la pedania de Castellar- Oliveral per a oferir una sessió d’A colps, un concert amb la col·laboració de l’actriu Lucía Aibar.

Partint del ritme del batec d’un cor d’una mare, Jesús Salvador Chapi, Pau Ballester i Ángel García fan un recorregut per la música que pot nàixer d’objectes quotidians com ara gots, plats, botelles o taules, junt amb bidons, calaixos, tubs, periòdics o, fins i tot, safes amb aigua i també el cos.

Partitures de John Cage o de Chapi comparteixen programa amb compositors com ara Steve Reich, T. De Mey, Larry Spicack o Juanjo Guillem, entre d’altres. “Una selecció de peces que van transportant al públic pels sorolls que composen la música dels dies, dels dinars, dels jocs amb els amics, dels passejos per la ciutat”, descriu l’organització en un comunicat.

Els colps deixen de ser “sinònim de soroll” per a transformar-se en una “font de melodies” i acostar l’univers musical al públic familiar en una proposta especialment indicada per a espectadors a partir dels 4 anys.

30 anys de ritme en Sala l’Horta

El grup liderat per Chapi, Ballester i García va nàixer fa tres dècades, quan uns joves músics quedaren fascinats pel món de la percussió contemporània i d’avantguarda. Una escena plenament desenvolupada a la majoria dels països, però que en Espanya era pràcticament verge.

La modernitat de la seua proposta, junt amb la versatilitat dels seus espectacles, els ha portat per tot el món, amb actuacions a EUA, Brasil, Taiwan, Mèxic o Corea, entre d‘altres països, a les seues gires internacionals. Una trajectòria on conviuen concerts, discs i guardons a diferents certàmens, com els Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana o el Premi Carlos Santos de la Música Valenciana.

Des de fa 20 anys han enriquit la seua activitat creativa amb una vessant adreçada als xiquets, caracteritzada pel seu ànim pedagògic. El seu propòsit és donar a conèixer les possibilitats de la música i la percussió a través de formats interactius, divertits, que juguen constantment amb la sorpresa per a estimular la imaginació i l’emoció dels menuts.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats