eldiario.es

9

El TEM estrena ‘Freak’, una volta de rosca a la sexualitat femenina

L’obra, que arriba al TEM el 28 i 29 de febrer, adapta el text d’Anna Jordan amb l’actriu valenciana Lorena López al capdavant

‘Freak’ s’ha convertit en un text de referència internacional per la seua manera d’abordar la sexualitat entre l'humor i la desesperança

L´obra compta està protagonitzada per l'actriu i ballarina valenciana Lorena López.

L´obra compta està protagonitzada per l'actriu i ballarina valenciana Lorena López.

A l’agost de 2014, la londinenca Anna Jordan, considerada una de les dramaturgues i directores escèniques europees més importants dels últims temps, estrenava la seua obra Freak en el prestigiós Festival d’Edimburg.

Sis anys després, aquesta reflexió sobre la feminitat i l’autoimatge, que beu directament del teatre social, s’ha convertit en un text de referència internacional per la seua manera d’abordar la sexualitat entre l'humor i la desesperança. L’obra, es representarà els pròxims 28 i 29 de febrer (20:30 hores) al TEM en una adaptació dirigida per Paula Amor. Després representar-se per primera vegada a Espanya el passat mes de novembre a Madrid, Freak exposarà en l’escenari del Cabanyal-Canyamelar els problemes que suposa ser dona en la societat actual.

L’obra, estructurada com un joc d’espills entre dos dones -una adolescent i una trentanyera- planteja qüestions a l’espectador que continuen de vigent actualitat, com per què a la societat li costa tant canviar els seus rols, per què tendim a acceptar situacions de les que en realitat volem fugir, o per què les dones no dediquen més temps a escoltar-se a elles mateixes.

Es tracta d’una de les màximes de teatre d’Anna Jordan: utilitzar l’art com un agent de transformació social mitjançant el qual donar resposta a qüestions com la inclusió, la diversitat, la igualtat o la immigració. L’obra està protagonitzada per l’actriu i ballarina valenciana Lorena López, que assumeix el seu rol en Freak després de participar anteriorment en una vintena de muntatges i treballar a les ordres de directors com Jaume Policarpo, Eva Zapico, Jaime Pérez, Eduardo Vasco o Denise Despeyroux.

En cinema l’actriu ha participat en les produccions amb segell valencià Asamblea i Amor en polvo, mentre que la seua experiència en televisió inclou sèries tan conegudes com L’Alqueria Blanca, La Embajada, Parany, Señoras del (H)ampa o El vecino.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha