Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

El TEM estrena ‘Freak’, una volta de rosca a la sexualitat femenina

L´obra compta està protagonitzada per l'actriu i ballarina valenciana Lorena López.

elDiariocv

Valencia —

0

A l’agost de 2014, la londinenca Anna Jordan, considerada una de les dramaturgues i directores escèniques europees més importants dels últims temps, estrenava la seua obra Freak en el prestigiós Festival d’Edimburg.

Sis anys després, aquesta reflexió sobre la feminitat i l’autoimatge, que beu directament del teatre social, s’ha convertit en un text de referència internacional per la seua manera d’abordar la sexualitat entre l'humor i la desesperança. L’obra, es representarà els pròxims 28 i 29 de febrer (20:30 hores) al TEM en una adaptació dirigida per Paula Amor. Després representar-se per primera vegada a Espanya el passat mes de novembre a Madrid, Freak exposarà en l’escenari del Cabanyal-Canyamelar els problemes que suposa ser dona en la societat actual.

L’obra, estructurada com un joc d’espills entre dos dones -una adolescent i una trentanyera- planteja qüestions a l’espectador que continuen de vigent actualitat, com per què a la societat li costa tant canviar els seus rols, per què tendim a acceptar situacions de les que en realitat volem fugir, o per què les dones no dediquen més temps a escoltar-se a elles mateixes.

Es tracta d’una de les màximes de teatre d’Anna Jordan: utilitzar l’art com un agent de transformació social mitjançant el qual donar resposta a qüestions com la inclusió, la diversitat, la igualtat o la immigració. L’obra està protagonitzada per l’actriu i ballarina valenciana Lorena López, que assumeix el seu rol en Freak després de participar anteriorment en una vintena de muntatges i treballar a les ordres de directors com Jaume Policarpo, Eva Zapico, Jaime Pérez, Eduardo Vasco o Denise Despeyroux.

En cinema l’actriu ha participat en les produccions amb segell valencià Asamblea i Amor en polvo, mentre que la seua experiència en televisió inclou sèries tan conegudes com L’Alqueria Blanca, La Embajada, Parany, Señoras del (H)ampa o El vecino.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats