eldiario.es

9

Antifrau considera delictiu l'acord entre l'EMT de Barberá i els sindicats perquè els seus prejubilats treballaren la meitat

L'Agència Antifrau trasllada a la Fiscalia l'acord sobre la jubilació parcial del 2013 -encara que la pràctica va arrancar el 2001- en considerar que es podrien haver comès els delictes de malversació, prevaricació, frau en subvencions i falsedat

Grezzi assegura que la investigació no afectaria els treballadors que es van beneficiar de l'acord ni els seus representants sindicals i apunta a Alberto Mendoza, expresident de l'EMT i regidor de l'Ajuntament de València en l'actualitat

El primer autobús eléctrico que tendrá la flota de la EMT de València

El primer autobús elèctric que tindrà la flota de l'EMT de València.

L'Agència Antifrau considera que l'acord amb els sindicats i l'EMT de Rita Barberá pel qual els jubilats parcials de l'empresa pública d'autobusos treballaven menys que la resta de treballadors podria ser constitutiu de fins a quatre delictes. Per aquest motiu, ha assegurat el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, l'entitat depenent del Parlament valencià els ha comunicat que trasllada la investigació a la Fiscalia perquè indague si s'haurien perpetrat delictes de malversació, prevaricació, frau en subvencions i falsedat.

Grezzi ha realitzat aquest anunci en un comunicat llegit en una roda de premsa en el Cabanyal, després d'inaugurar una exposició fotogràfica. El regidor de Comrpomís ha assegurat que un dels principals responsables d'aquest conveni va ser l'actual edil del PP i expresident de l'EMT, Alberto Mendoza. Grezzi ha afegit que la investigació de l'Agència Antifrau eximiria a l'actual direcció -per ser els denunciants-, així com els treballadors i els seus representants.

En la denúncia feta pública el passat 17 de maig, els gestors de l'EMT en el Govern de la Nau amb Grezzi al capdavant, van revelar que l'empresa pública va ocultar a la Tresoreria General de la Seguretat Social des de l'any 2001 que els treballadors que es jubilaven en l'EMT als 61 anys treballaren 65 dies fins als 65 anys en lloc dels 131 -el 15 % del total- que marca la normativa i als quals estan obligats per llei els altres treballadors.

El presumpte tracte de favor podria afectar un miler de prejubilats que s'haurien beneficiat d'aquest pacte de silenci que conculca la normativa laboral durant més de 15 anys. Una pràctica que es va mantenir en els anys de la crisi malgrat que el PP de Rita Barberá va voler acomiadar més de 200 treballadors.

"Ni aquella gerència ni les posteriors van rectificar la seua actuació malgrat els continuats advertiments de la Inspecció de Treball, la Sindicatura de Comptes i el ministeri sobre el caràcter públic de la gestió de l'EMT", va afirmar Grezzi en la seua denúncia inicial.

Després d'aquesta denúncia pública del regidor de Mobilitat els sindicats van plantejar diverses manifestacions contra Grezzi i fins i tot, UGT va arribar a trencar l'acord per al nou conveni.

Ara serà la Fiscalia la que assumisca la investigació penal per quatre delictes greus.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha