Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Carrera pel 28A: així comencen la campanya els partits valencians

Isabel Bonig (PP), Ximo Puig (PSPV), Mónica Oltra (Compromís), Rubén Martínez Dalmau (Unidas Podemos) y Toni Cantó (Ciudadanos)

Laura Martínez

0

Encara que el sentiment en una part de la població és que la campanya electoral és un estat permanent, després d’un mes –oficialment– de precampanya, dijous a la nit comença la recta final. La coincidència de les eleccions autonòmiques valencianes amb les generals el pròxim 28 d’abril ha provocat que els partits que aspiren a liderar el Congrés dels Diputats visiten les capitals valencianes més del que acostumen. De fet, els dirigents del PP, PSOE i Ciutadans tancaran la campanya a València el divendres 26. En Compromís, ironitzen, no cal que hi vinga ningú, perquè ja són d’ací. L’acte central dels valencianistes és el dissabte dia 13 i Podem el té previst el dia 17.

Encara que són pocs els partits que omplin les parets a hores d’ara, dijous a la nit està prevista l’apegada d’imatges de candidats, que ja circulen per les xarxes socials. La tradició que sí que es manté, i amb bona gana, és la dels sopars i les festes d’inici de campanya. Els dos caps de llista del PSPV per València, a les generals i autonòmiques, Ximo Puig i José Luis Ábalos, celebren un sopar d’entrepà en la plaça de Patraix; fórmula similar a la que utilitzarà Compromís amb Mónica Oltra, Joan Baldoví i Joan Ribó i una actuació musical posterior a la vora del Mercat de Russafa. El seu acte central de campanya tindrà lloc el dissabte 13 al jardí del Túria, davant del Palau de la Música a les 11.30 hores.

El PP també ha programat un sopar, més formal, en la seua seu en la plaça d’Amèrica, a València. Ciutadans arrancarà la campanya a la plaça dels Pinazo, davant d’El Corte Inglés de Colom, amb un acte el format del qual no ha revelat. L’aspirant a la presidència del Govern, Albert Rivera, estarà a Alacant el dia 16, a València el dia 20 amb Inés Arrimadas, i tots dos tancaran la campanya de les generals el divendres 26 a la capital valenciana. Una mica més modesta serà l’arrancada d’Unides Podem-Esquerra Unida, que ho farà amb un acte en la seu d’EUPV (carrer de Borrull) amb els seus candidats autonòmics Rubén Martínez Dalmau i Rosa Pérez, i el cap de llista al Congrés per València, Héctor Illueca.

El president del Govern, Pedro Sánchez, donarà suport al PSPV-PSOE amb actes el divendres 12 a Castelló, el dissabte 20 a Alacant i el divendres 26 a València. Pablo Casado, candidat de PP, també tancarà la campanya de les generals i autonòmiques a València i assistirà el dia 20 a Alacant i Elx. Per part d’Unides Podem, de moment només es preveu la visita de Pablo Iglesias el dimecres 17 i d’Alberto Garzón el dia 20 a Alacant.

Etiquetas
stats