eldiario.es

Menú

Marzà: "La Primavera Educativa visibilitza la reconstrucció del sistema educatiu valencià"

100.000 assistents han acodit a la festa lúdico-educativa instal·lada a l'antic llit del riu Túria de València

- PUBLICIDAD -
Vicent Marzà, Ximo Puig y Mónica Oltra, en un acto de la Primavera Educativa.

Vicent Marzà, Ximo Puig i Mónica Oltra, en un acte de la Primavera Educativa.

La Primavera Educativa ha viscut aquest diumenge l'última jornada d'un cap de setmana intens en què els 8 quilòmetres de l'antic llit del riu Túria han acollit vora 1.500 activitats i milers de visitants procedents de tots els racons del territori valencià. El balanç de xifres supera els 100.000 assistents a la festa lúdico-educativa instal·lada a l'antic llit del riu Túria i els 15 espais adjacents, segons un comunicat de la Generalitat. 

El conseller d'Educació, Vicent Marza, ha destacat que "la Primavera Educativa ha visibilitzat durant tres dies la reconstrucció del sistema educatiu valencià que fem entre totes i tots, els mestres, les famílies, els xiquets i el conjunt de la societat valenciana" i ha afegit: "La Primavera Educativa ha estat una bona manera de mostrar allò que es fa bé i s'ha vist no només que es fan bé les coses, sinó que la gent té il·lusió de transmetre-ho, de compartir-ho, de reconstruir l'educació. És perfecte per a la gent que realment ens estimem el que passa a dins les aules gaudim conjuntament de tot açò per fer que l'educació siga una eina de transformació social valenciana".

A més de les vora 1.500 activitats, les xifres de la Primavera Educativa es completen, segons la Conselleria, amb la participació de més de 500 centres sostinguts amb fons públics, 7 universitats valencianes, 15 seus adjacents, més de 200 carpes, 2 grans escenaris i uns 1.000 voluntaris. Un gran esforç d'organització que ha estat possible gràcies a la participació d'alumnat, famílies, centres, associacions, institucions, col·laboradors i patrocinadors.

El secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler ha destacat que totes les activitats s'estan desenvolupat amb normalitat i sense incidents. A més ha destacat que "la Primavera Educativa ha tingut com a objectiu mostrar el que estan fent els centres educatius de totes les etapes i cal recordar que cal més suport en educació de totes les administracions, no només l'autonòmica, també del govern de l'Estat".

"Hem donat, heu donat, una lliçó de participació i implicació que perdurarà anys. Una lliçó que tothom ha pogut vore i escoltar: l'educació valenciana està més viva que mai, està més implicada que mai, i entre tots hem de fer que camine cap a l'excel·lència en l'ensenyament i sobretot cap a la funció social que fa, perquè l'educació és el millor instrument per fomentar la igualtat d'oportunitats des de la base vinguem de la família que vinguem", ha explocat el conseller Vicent Marzà.

Lliurament dels premis de la Formació Professional valenciana

La Formació Professional ha celebrat el lliurament dels Premis Extraordinaris a l'alumnat que ha destacat en els seus estudis, així com els Premis de la fase autonòmica del campionat "Skills" als quals ha assistit el conseller Marzà. Aquest campionat és un valuós instrument de difusió de la Formació Professional i un mitjà per a motivar estudiants, professorat i empreses, a més d'un fòrum de debat sobre els diferents sectors productius. Els joves guanyadors de les 24 especialitats de la fase autonòmica de Skills 2016 han constituït l'equip valencià que haurà de posar a prova les seues destreses en la fase estatal.

Skills 2016 inclou les especialitats de pastisseria, soldadura, tecnologia de la moda, cuina, disseny gràfic, cures d'auxiliars d'infermeria i atenció sociosanitària, instal·lacions elèctriques, fusteria, ebenisteria, mecatrònica, enginyeria de disseny mecànic, reparació de carrosseria, tecnologia de l'automòbil, pintura d'automòbil, estètica, llanterneria, calefacció, refrigeració i jardineria paisatgística.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha