eldiario.es

9

El PSPV supera el PP a Castelló com a força més votada per primera vegada en més de dues dècades

Els socialistes passen a ser la força més votada amb deu regidors i podrien liderar una coalició progressista malgrat els mals resultats de Compromís i Podem

El bloc progressista millora els resultats de 2015 -la suma passa de 14 a 15 regidors- i podria revalidar el Pacte del Grau.

El PP de Begoña Carrasco continua acusant la petjada de la corrupció i obté els pitjors resultats de la història de la formació en la capital de la Plana.

Amparo Marco (PSOE), primera alcaldesa de la historia de Castellón

Amparo Marco (PSOE), primera alcaldesa de la historia de Castellón. EFE

La socialista Amparo Marco obté una victòria rotunda en les municipals de Castelló i aconsegueix desbancar el Partit Popular de l'alcaldia amb 10 regidors, després de 24 anys de monopoli popular en la capital de la Plana. A pesar que Compromís i Podem empitjoren el seu resultat, amb 3 i 2 regidors respectivament, el bloc progressista podria reeditar el Pacte del Grau. El Partit Popular de Begoña Carrasco, amb 7 regidors, pateix una derrota històrica en un dels seus tradicionals feus i Ciutadans es manté en 4 regidors malgrat les guerres internes. Vox entra per la mínima amb només un regidor.

Els bons resultats del PSPV afermen la majoria d'un bloc progressista, que milloraria en un regidor els resultats obtinguts en els passats comicis municipals. Amb un avantatge de tan sols un regidor sobre la suma de PP i Ciutadans en 2015, la unió de socialistes, Compromís i Podem, aconseguiria en l'actualitat 15 regidors -enfront dels 12 de PP, Cs i Vox-.

Malgrat els bons resultats, l'actual alcaldessa necessitarà el suport de Compromís i de Podem per a obtindre la majoria en l'hemicicle. La fórmula del Grau, posada a prova durant els últims quatre anys de govern, podria revalidar-se en un nou pacte per al qual donen els números amb o sense Podem.

Malgrat els auguris del candidat de Compromís, Ignasi Garcia, la formació valencianista pateix el desgast de les polèmiques i perd un regidor respecte a 2015. La confluència no aconsegueix salvar un Podem que, malgrat la confluència i la bona campanya de Fernando Navarro, no aconsegueix revalidar els seus anteriors resultats i perd la meitat dels seus regidors.

El fantasma de la corrupció continua passant factura al Partit Popular a Castelló i les crides de Begoña Carrasco a la mobilització semblen no haver donat els seus fruits. L'alcaldable popular ha obtingut els pitjors resultats de la història de la formació en la capital de la Plana, que queda relegada a un segon lloc i mira molt des de lluny els percentatges de vot que obtenia el PP fa a penes una dècada.

Ciutadans acusa les disputes pel control del partit a Madrid, però aconsegueix mantindre's en els mateixos 4 regidors que va obtindre en 2015. La formació va presentar a última hora la candidatura alternativa de Marín-Buck i, malgrat que salva els mobles, es despenja de la tendència a l'alça de la formació taronja a nivell nacional.

Vox aprofundeix en la tendència del partit a nivell nacional i es desinfla fins a entrar amb tan sols un regidor. El Partit Popular ha perdut un regidor respecte a 2015.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha