eldiario.es

Menú

Productes ecològics en els menús escolars contra l’obesitat infantil

El pla de salut aprovat per Sanitat preveu mesures de xoc per a reduir la taxa de sobrepés i d’obesitat infantil, situada en un 25% i un 20% respectivament

Entre altres iniciatives, es fomentarà el transport escolar actiu, siga a peu o amb bici, i es proposarà l’increment de classes d’educació física

- PUBLICIDAD -
España, segundo país europeo con menor capacidad para atajar la pobreza infantil

Sanitat vol introduir productes ecològics en els menjadors escolars EFE

“El sobrepés i l’obesitat infantil són problemes de salut importants que cal atacar perquè no vagen a més”. Així de contundent s’ha mostrat el metge i expert en nutrició, Joan Quiles, que a més dirigeix la secció d’Educació per a la Salut de la Generalitat Valenciana.

Precisament, aquest és un dels aspectes en què vol incidir el IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana que estarà vigent fins l’any 2020 i que va presentar fa poc la consellera de Sanitat, Carmen Montón.

Segons Quiles, les últimes dades reflecteixen que un 20% dels menuts de 6 a 14 anys de la Comunitat Valenciana pateixen obesitat i un 25% pateixen sobrepés.

Encara que les xifren daten d’una enquesta feta el 2011, Quiles ha assegurat que no hi ha hagut grans alteracions en aquests cinc anys i que, per tant, “els índexs romanen estables”.

No obstant això, l’objectiu del Pla de Salut és reduir-los, i en aquest sentit ha explicat que s’emprendran unes quantes mesures amb vista a l’any que ve. Entre aquestes, destaca la introducció d’aliments ecològics en els menjadors escolars, és a dir, obtinguts sense l’ús de productes químics.

Segons Quiles, “des de fa quatre cursos o cinc, els menús escolars s’adhereixen a unes pautes d’alimentació saludable, però ara volem fer un pas més i controlar que l’elaboració d’aqueixos menús es faça amb un producte final de qualitat”.

Per això hi haurà uns inspectors de seguretat alimentària que comprovaran en directe l’elaboració d’aqueixos menús amb productes com més frescos i ecològics millor.

Una altra línia en què es treballarà és la promoció del “transport escolar actiu”, de manera que s’impulsen en la mesura que siga possible “els desplaçaments a peu o amb bici”.

A més, es proposarà també l’increment de les classes d’educació física, encara que “per a fer-ho cal modificar la llei educativa, i això no depén de nosaltres”, ha comentat.

Finalment, Quiles ha explicat que es potenciarà el consell actiu sobre alimentació dels pediatres i la detecció precoç per a corregir a temps els primers excessos de pes.

Així, l’excés de brioixeria industrial, llepolies, caramels o menjar ràpid o precuinat, unit a un dèficit d’exercici físic, són factors determinants perquè els més menuts patisquen sobrepés.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha