eldiario.es

9

Noa de la Torre subtitueix Sergi Pitarch com a presidenta de la Unió de Periodistes

L'entitat concedeix els seus guardons al periodistes i fotoperiodistes egipcis que pateixen una persecució i tractan de ser silenciats per les autoritats

També premiaran a la Plataforma en Defensa de la Libertad de Información en uns reconeiximents que es lliuraran el pròxim 3 de maig

La Unió de Periodistes tiene nueva presidenta

El nou equip directiu de la Unió de Periodistes encapçalat per Noa de la Torre

La Unió de Periodistes Valencians s’ha reunit aquest dissabte 25 de febrer al Col·legi Major Rector Peset per a celebrar la seua assemblea anual ordinària i una altra d’extraordinària per a presentar a la nova comissió executiva que substituirà a la llista encapçalada, fins al moment, per Sergi Pitarch. El mandat de la nova direcció arribarà fins el 2021.

La nova executiva de la Unió de Periodistes Valencians està encapçalada per Noa de la Torre Alfaro (El Mundo), a la qual acompanyen en aquesta nova etapa: Biel Aliño (Agencia Efe i El Mundo), Salva Almenar (Diari Ara), Natxo Andreu (RNE), Javier Cavanilles (Valencia Plaza), Cristina Chirivella (Comunicació Grup Parlamentari Compromís), Amparo Garcia (Comunicació PSPV-PSOE), Julio Gómez (Ràdio L’Om), Alicia Martí (La Razón), José Luis Obrador (20 minutos), Isabel Olmos (Levante-EMV), Antoni Rubio (Escuela i El Mundo),Violeta Tena (El Temps), Pedro Valero (Levante-EMV) i Silvia Zarza (Europa Press).

La llista ha estat l’única candidatura que s’ha presentat al procés electoral de renovació de càrrecs, celebrat en assemblea extraordinària el 25 de febrer de 2017.

Premis Llibertat d’Expressió 2017

En l’assemblea ordinària, celebrada també el mateix dia, els associats de la Unió de Periodistes Valencians han votat la proposta que fa l’executiva per als Premis Llibertat d’Expressió 2017. L’assemblea ha decidit premiar: als periodistes i fotoperiodistes egipcis que vénen patint una persecució i tractant de ser silenciats per les autoritats després del colp d’estat militar de Abdelfatah al Sisi.

Segons un informe del Comitè per a la Protecció dels Periodistes (CPJ), Egipte és un dels països més perillosos per a treballar i, segons Reporters Sense Fronteres (RSF), és la “segona major presó” del món per als informadors, només superada per Xina.

El fotoperiodista Shawkan, empresonat des de 2013 a l’espera de judici, per prendre fotografies d’unes protestes en una plaça del Caire o el president del Col·legi egipci de Periodistes, Yehia Qalash, amb una sentència de dos anys de presó dictada contra ell i altres dos periodistes de la cúpula de la institució, per donar recer a dos periodistes crítics amb el govern i cercats per la justícia, són solament dos exemples de la persecució que està patint el col·lectiu en el país.

Per la clara vulneració dels drets de llibertat d’expressió i llibertat de premsa i en la majoria de casos de fins i tot la privadesa de la llibertat amb penes de presó, considerem que el premi pot ajudar a fer visible la situació alarmant que pateixen els periodistes a Egipte solament per exercir la funció d’informar.

Plataforma en Defensa de la Libertad de Información

A més a més, l’assemblea de la Unió de Periodistes Valencians també ha decidit atorgar un altre Premi Llibertat d’Expressió a la Plataforma en Defensa de la Libertad de Información.

La Plataforma en Defensa de la Libertad de Información (PDLI) sorgeix per la preocupació d’un grup d’organitzacions i persones de l’àmbit jurídic, del periodisme i dels moviments socials davant les amenaces als drets de llibertat d’informació i d’expressió a Espanya.

Reformes legals que penalitzen el dret de protesta i la difusió d’informació, com el Projecte de Llei Orgànica sobre Protecció de la Seguretat Ciutadana, o que impedeixen el normal funcionament d’Internet, com la reforma de la Llei de Propietat Intel·lectual; normes que obstaculitzen l’accés a la Justícia, com la de taxes judicials; o que neutralitzen el dret a la informació pública, com ocorre amb la mal cridada Llei de Transparència; o pràctiques que, des del poder polític, cerquen el control dels mitjans, com la contractació de publicitat institucional com a element discrecional per a garantir la supervivència de mitjans afins enfront dels quals no ho són, posen de manifest el precari d’aquests drets essencials.

"Amb el nostre guardò volem reconéixer la tasca d’aquesta plataforma contra les retallades de drets fonamentals com el de la llibertat d’expressió", expliquen.

Aquests guardons es lliuraran el proper 3 de maig de 2017, en el marc de les celebracions del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha