Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puig fa públic el cost de les jornades del seu govern a Morella: 4.600 euros

El Govern valencià en ple a Morella.

Adolf Beltran

La transparència que la nova majoria d'esquerres s'ha compromés a aplicar a la vida pública no afecta només les despeses que cada alta càrrec ha de justificar individualment. Presidència de la Generalitat ha fet públic el cost de la trobada que el Consell va mantenir el cap de setmana del 8 al 10 de gener a Morella, la ciutat de la qual és orirginari el president valencià, el socialista Ximo Puig.

Les despeses d'una trentena de persones en els tres dies que durà el “seminari d'hivern” per a preparar les iniciatives polítiques de cara al primer semestre de l'any foren de 4.643 euros. Una xifra que contrasta amb les despeses que es produïen en l'època del PP, en la qual dos àpats nadalencs ja arribaven pràcticament a aqueixa quantitat.

Segons les dades aportades per la Generalitat, l'estada de dues nits de la vicepresidenta, Mònica Oltra, i els vuit consellers -el president dormí a la seua casa de Morella-, més els caps de gabinet i de premsa respectius i el director general de Relacions Informatives, a l'hotel Rei En Jaume de la capital dels Ports costà 2.781 euros, als quals s'ha d'afegir l'estada de dues persones encarregades de muntatge i protocol a la Fonda Moreno, que tingué un cost de 208 euros.

D'altra banda, els menjars i sopars de tots ells, a més dels secretaris autonòmics d'Emergències, Comunicació i Hisenda i del director general de l'Institut Valencià de Finances, que participaren un dels dies en la trobada, costaren 1.654 euros.

El cost contrasta amb les despeses que el Consell realitzà en l'època del PP. Com a comparació, la Generalitat ha facilitat factures de sopars o dinars nadalencs corresponents a aqueix període. Així, un servei de sopar el 21 de desembre del 2011 al Palau de la Generalitat per a 26 participants costà 1.742 euros. L'any següent, el 13 de desembre del 2012, sota l'epígraf “sopar de gabinet”, el Consell pagà un catering de 1.595 euros. I el dia 21 d'aquell mes mateix, sota l'epígraf “dinar del Consell”, pagà 1.870 euros. Aqueix mateix any, en març, sota l'epígraf “serveis al llarg de les Falles”, ja havia pagat una factura de 2.148 euros.

Etiquetas
stats