Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Nerea Belmonte va incomplir quatre articles del codi ètic i Guanyar li demana l’acta

Instant de l’assemblea celebrada aquest dimecres

Rubén Peñalba

Alacant —

L’Assemblea de Guanyar Alacant ha votat per majoria aquest dimecres demanar a la seua edil Nerea Belmonte que deixe l’acta que va aconseguir el juny passat amb les seues sigles, així com també que abandone les seues competències en l’equip de Govern en l’Ajuntament d’Alacant, arran de l’informe de la Comissió de Garanties que ha determinat que va incomplir quatre dels articles del codi ètic de la coalició.

En total, el sí a la dimissió ha sumat 33 vots (76,74%), el no, 9 (20,93%) i una abstenció (2,33%). Les fonts consultades han assegurat que Belmonte s’ha negat a votar perquè ha considerat que al procés li han faltat garanties.

Des de Guanyar s’espera que el dimarts Belmonte registre la seua dimissió, perquè en cas contrari expulsaran la seua edil del partit i traslladaran aqueixa decisió a l’alcalde Gabriel Echávarri perquè en dicte el cessament.

La decisió de l’assemblea ha arribat després de sentir la Comissió de Garanties, que ha instat Belmonte a deixar l’acta pe haver incomplit el codi ètic de la coalició en quatre articles, segons l’acta que s’ha llegit aquesta mateixa nit.

La Comissió entén que “va transgredir el codi ètic” en l’article 3.8, pel fet d’haver participat “directament o indirecta” en un procés de contractació de l’Ajuntament; en el 3.7, per haver contractat amb una empresa constituïda després de la seua presa de possessió com a edil, amb “el risc de generar dependències o clientelismes”; en el 3.2, per no haver renunciat a un regal en forma d’un passe per a assistir a la Madrid Fashion Week “que li va fer una amistat comuna amb els socis” de l’empresa que va contractar; i, per l’article 3.11, per haver tolerat l’adjudicació continuada amb una empresa d’amics i per no “perseguir amb fermesa” qualsevol signe de “frau o corrupció”.

Per tot això, la Comissió de Garanties de Guanyar estima que Nerea Belmonte hauria de renunciar al càrrec d’acord amb l’article 1.6 del codi ètic.

Etiquetas
stats