Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

Així ruixa la Diputació de Castelló amb diners públics els festejos taurins

Javier Moliner assisteix, juntament amb Andrea Levy, a les festes taurines a Castelló.

Borja Ramírez

0

L’aposta del Partit Popular pel calador de vots que li suposen els festejos taurins ve de lluny i no és cap secret. Aquesta setmana passada els populars incorporaven a les llistes madrilenyes per al Congrés el torero Miguel Abellán, mentre que Vox fitxava Serafín Marín, últim destre que va torejar en la Monumental de Barcelona –i fitxatge fallit amb què va flirtejar en el seu moment Albert Rivera–, en una mena de competició per captar el vot taurí.

L’interés dels populars valencians per la tauromàquia no és cap novetat. En el seu discurs, els populars valencians han afegit la defensa de la tauromàquia com a part de les tradicions valencianes. I per a demostrar aquest interés, han fet servir les subvencions públiques.

La Diputació de Castelló que presideix el popular Javier Moliner va concedir el juliol de l’any passat ajudes a entitats taurines per valor de 100.000 euros. Prop d’un centenar de col·lectius taurins van ser beneficiats per les subvencions de la corporació provincial, entre penyes taurines, associacions culturals, publicacions i altres agrupacions en defensa de la tauromàquia de tota la província –en quantitats que arriben a superar els 1.200 euros per col·lectiu. Aquestes subvencions se sumen al pressupost de 240.963 euros que la Diputació ha destinat a l’Escola Taurina per al 2019, que ha augmentat en més de 60.000 euros la quantitat pressupostària de l’any 2017.

L’Escola Taurina de la Diputació de Castelló, dirigida pel president de la corporació provincial i amb el diputat Pablo Roig al capdavant, va ser creada el 1997 per Carlos Fabra. Des que la va crear i fins que deixar la presidència de la Diputació el 2011, el pressupost total destinat per Carlos Fabra a aquest organisme es va acostar als 3 milions d’euros de despesa pública, segons va criticar en el seu moment Compromís. El pressupost anual mitjà era de 300.000 euros, segons el grup provincial, i, segons la memòria anual de l’Escola Taurina, consta que s’han anat impartint al voltant de 23 classes pràctiques amb una mitjana de tres a huit alumnes per any.

Es manté l’aposta

Amb Javier Moliner al capdavant de la Diputació castellonenca, el Partit Popular ha mantingut al llarg del temps l’aposta per la tauromàquia. A la injecció de diners públics que des del 2012 s’ha destinat a l’Escola Taurina –que superaria els 1.600.000 d’euros–, cal afegir l’import de les subvencions a diferents entitats en defensa dels festejos taurins, que aquest últim any ha arribat als 100.000 euros.

Per a Moliner, que ha assistit a Castelló a la “Correguda de la Província” durant la Fira de la Magdalena, la injecció de diners públics que ha anat rebent l’Escola Taurina de Castelló durant més de dues dècades suposa una defensa de “les nostres tradicions” i un fet del qual estar-ne “orgullós”. L’organisme provincial considera els festejos taurins com un element dinamitzador de l’economia dels pobles. 

Etiquetas
stats