eldiario.es

9

L’Audiència revoca la sentència que condemnava a Xàtiva a pagar 380.000 euros a l’ex soci de Rus

L’audiència provincial estima el recurs de l’Ajuntament de Xàtiva i l’eximeix de pagar a Agrícola Xàtiva per la que va ser condemnada en 2016

Rus: Si alguien ha cobrado alguna comisión en nombre del PP se la ha quedado

Alfonso Rus, ex alcalde de Xàtiva EFE

La secció setena de l’Audiència Provincial de València ha emès sentència de 17 de maig i falla a favor de l’Ajuntament de Xàtiva en el conflicte per l’anul·lació d’una compra-venda d’una parcel·la situada en el Polígon Meses de Xàtiva amb la societat Agrícola Xàtiva,S.A.

La sentència estima totalment el recurs presentat per l’advocat de l’Ajuntament i revoca la sentència de 22 de novembre de 2016, que declarava nul·la la compra-venda realitzada i condemnava a l’Ajuntament a retornar a la societat prop de 380.000 euros per l’import pagat per la parcel·la en 2006 i els interessos des de llavors i imposició de costes.

La parcel·la venuda en 2006 per l’Ajuntament de Xàtiva a una societat sense activitat coneguda i propietat de l’ex-soci d’Alfonso Rus, Luis Mollà. Només dues empreses van presentar ofertes a la venda de dues parcel·les municipals i cadascuna d’elles va eixir beneficiada amb una parcel·la municipal. En el seu dia estava previst instal·lar una gasolinera ja que la parcel·la se situa en un punt estratègic entre la carretera CV-645 i la CV-600, finalment el projecte es va malmetre per la necessitat de modificar els accessos a la mateixa.

Després de la caiguda general de preus del sòl, l’empresari va reclamar anys després un defecte en la qualificació del solar i va exigir la devolució de la parcel·la, les quantitats abonades i els interessos En primera instància el jutjat de Xàtiva va avalar les tesis de Luis Mollà i va condemnar a l’Ajuntament a pagar les quantitats abonades per la parcel·la més interessos. Amb posterioritat l’Ajuntament va recórrer aquesta sentència en l’Audiència Provincial, que ara li dóna la raó en tota la seua extensió.

Agrícola Xàtiva,S. A. És una societat sense una altra activitat coneguda més que comprar aquesta parcel·la en 2006.

Anul·lació del pagament

Aquesta sentència suposa un respir per a les maltrechas arques municipals ja que , a causa que Agricola Xàtiva,S. a. va exigir el compliment immediat de la sentència, l’Ajuntament va haver de tramitar amb tota celeritat una declaració de pluranualidad i preveure el pagament de 95.000 euros a l’any en 2018, 2019, 2020 i 2021, per un total de 380.000 euros. L’Ajuntament té previst ara anul·lar aquests pagaments i dedicar-los a altres partides ja que la sentència actual és definitiva no admet recurs de cassació.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha