Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Els edils del PP de València imputats es planten i no tornaran les actes

El portaveu del PP en l’Ajuntament de València, Alfonso Novo (dreta)

Carlos Navarro Castelló

València —

Els edils del PP de l’Ajuntament de València investigats (abans imputats) en el marc del cas Imelsa han fet seua la màxima que la unió fa la força i, segons han informat fonts de l’agrupació local a eldiario.es, han acordat que cap d’ells renunciarà de moment a l’acta de regidor.

Dels 10 representants que tenen actualment els ‘populars’ en el consistori, nou han estat cridats a declarar en qualitat d’investigats i ja n’han passat pel jutjat huit. A tots se’ls ha mantingut la condició d’investigats.

Així, a falta de declarar la setmana que ve la regidora María Jesús Puchalt, des de la direcció del PPCV mantenen que, una vegada hagen declarat tots, se sol·licitarà que tornen les actes de regidor als que continuen imputats i, previsiblement, se’ls suspendrà cautelarment de militància.

No obstant això, els regidors actuals no estan d’acord amb aquesta decisió, ja que, a parer seu, són innocents i que finalment no seran jutjats. Per aquest motiu, creuen que la direcció regional hauria d’esperar, com a mínim, que s’òbriga judici oral, veure si finalment algun és jutjat i, en aqueix moment, prendre les mesures oportunes.

Siga com siga, si tot es desenvolupa tal com anuncien ambdues parts, el resultat final serà que el PP quedarà amb un sol representant en l’Ajuntament de València, mentre els altres nou passarien a ser no adscrits i serien, amb Compromís, els més nombrosos del consistori.

Respecte d’això, fonts del PPCV han assegurat que estan disposats a assumir aqueix cost polític.

Etiquetas
stats