Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La direcció provincial presenta una llista de 13 noms per a la Diputació de València mentre diverses comarques llancen els seus candidats

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar

Laura Martínez / Sergi Pitarch

València —

0

Les llistes del PSPV per a la Diputació de València són el nou camp de batalla de l’organització provincial i autonòmica després de les eleccions. Els socialistes valencians han obtingut després del 26 de març 13 diputats provincials per València, escons que hauran d’ocupar els edils que prenguen possessió en la constitució dels nous ajuntaments el 15 de juny.

L’elaboració de les llistes per a la Diputació de València és competència de Mercedes Caballero, secretària de general de la província de València, però unes quantes comarques han llançat els seus propis noms sense informar l’executiva provincial. Caballero és la veu i els ulls del ministre José Luis Ábalos a València, la màxima autoritat del sanchisme a la Comunitat Valenciana.

Divendres, Mercedes Caballero presentarà una llista paritària amb 13 noms a la seua executiva provincial perquè s’aprove. En cas de tirar avant, es traslladarà al Comité de Llistes –controlat també per sanchistis– i finalment es remetrà a la direcció federal, on el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, la beneirà. Segons ha pogut saber eldiario.es, Caballero ha consultat les comarques i ha atés peticions de càrrecs electes que tenen la intenció d’accedir a la institució provincial.

Els sanchistes valencians volen tindre el control de la Diputació de València, perquè estan molestos amb la direcció de Puig per haver-los deixat fora dels òrgans de direcció del parlament autonòmic. El grup parlamentari el controlaran Manolo Mata, que serà portaveu, i en la segona línia estaran Carmen Martínez, Sabina Escrig i Alfred Boix. L’enuig ja venia d’abans quan l’endemà de les eleccions el president Ximo Puig va anunciar que Toni Gaspar, alcalde de Faura, repetirà com a president de la corporació provincial. Aquest càrrec, entenen els sanchistes, correspon designar-lo a la direcció provincial.

Mentrestant, algunes comarques han posat ja noms damunt la taula. Pel partit judicial d’Alzira s’ha proposat a Neus Garrigues, primera alcaldessa de la democràcia a la Pobla Llarga (la Ribera Alta); pel partit judicial de Sueca, Toni González, alcalde d’Almussafes (la Ribera Baixa); per Xàtiva, Pablo Seguí, regidor de Xella (la Canal de Navarrés) i ja diputat de Carreteres i pel partit judicial de Requena, Miquel Tórtola, alcalde de Iàtova (la Foia de Bunyol).

Alguns d’aquests noms no estaran presents en la llista que propose la direcció provincial. El que té garantit el lloc és Gaspar pel partit judicial de Sagunt. Té moltes possibilitats Jordi Mayor, alcalde de Cullera, que ocuparia el lloc per Sueca i deixaria sense càrrec Toni González. La batalla es lliurarà en el partit judicial de València, on s’elegeixen sis diputats i hi haurà una lluita ben agra amb els “barons” de l’Horta Sud. Cap dels diputats de la legislatura passada té assegurat continuar.

Etiquetas
stats