eldiario.es

Menú

La policia escorcolla el domicili d'un hacker a València vinculat al referèndum de Catalunya

Els agents acudeixen a l'habitatge d'un jove que hauria publicat llistes de llocs web amb informació de l'1-O

El Ministeri d'Interior nega que hi haja hagut detencions

- PUBLICIDAD -
Mensaje de Daniel M. en Twitter sobre la forma de consultar la web del referéndum de Catalunya.

Missatge de Daniel Morales en Twitter sobre la forma de consultar la web del referèndum de Catalunya.

Les actuacions policials contra el referèndum de l'1 d'octubre a Catalunya han superat les fronteres de la comunitat autònoma. La policia nacional ha escorcollat un habitatge de l'àrea metropolitana de València on presumptament resideix un "hacker" que estaria col·laborant de manera altruista en la convocatòria de la votació. Fonts del Ministeri d'Interior han negat que el jove haja sigut detingut encara que no han descartat que s'hi haja requisat material informàtic.

Amics del jove i activistes asseguren que el "hacker" ha sigut citat a declarar encara que aquest fet tampoc ha sigut confirmat pel Ministeri de l'Interior. Les mateixes fonts han explicat que "no es tracta d'una operació" sinó d'"una comprovació rutinària" de la policia.

El hacker, que utilitza el compte de Twitter @GrenderG i el nom Daniel Morales -encara que no es pot confirmar que el nom siga el real-, hauria publicat en les xarxes socials llistes de llocs web amb informació sobre el referèndum, que el Tribunal Constitucional considera il·legal però que la Generalitat de Catalunya pretén organitzar.

Durant els últims dies el jove ha publicat en les xarxes socials adreces de diverses web espill de la consulta que han permès els interessats informar-se quan la policia nacional i la fiscalia tancaven les pàgines habilitades per a això en internet.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha